Telekulakta derin devlet iddiası

Güncelleme Tarihi:

Telekulakta derin devlet iddiası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2006 00:00

Yunanistan'ı günlerdir sarsan telekulak skandalının arkasında ABD’den başka derin devletin de bulunduğu iddiaları yoğunlaştı. Yunan medyası, ordu ile milli istihbarat teşkilatı (EYP) arasında ilan edilmemiş bir savaştan sözetti.

Haftasonu telekulak skandalı ile çalkalanan Yunanistan’da, cep telefonları dinlenen ve isimleri açıklanmayanlar arasında Genelkurmay Başkanlığı istihbarat dairesi komutanı korgeneral Frangulis Frangos’un bulunduğu ortaya çıktı.

Etnos gazetesi, askeri istihbarat konularında uzman olan ve "Örümcek general" lakaplı korgeneral hakkında "Genelkurmay’da istihbarat dairesinin kurulmasında öncü olan Frangos, milli İstihbarat Teşkilatı (EYP) için burun deliğine konmuş sinek gibiydi" dedi.

Gazete ayrıca, telekulak skandalındaki GSM operatörü Vodafone şirketinin, bazı cep telefonlarının dinlenmesi için korgeneral Frangos’un komutasındaki askeri istihbarat dairesine kolaylıklar sağladığını da belirtti.

Yunan Savunma Bakanlığı’nın milli güvenlik ve savunma ile ilgili önemli görüşmelerin cep telefonları ile yapılmadığını açıklamasına rağmen, Etnos gazetesi, Yunanlı askeri kurmayların tatbikatlar sırasında ve hatta 1996’daki Kardak krizinde bile cep telefonları ile konuştuklarını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!