Telekomun Bill Gates'i

Güncelleme Tarihi:

Telekomun Bill Gatesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin ikinci en büyük telekom şirketi MCI'yi satın almak için 6 katrilyon öneren Bernie Ebbers Wall Street’i şaşırttı.

ABD, iş hayatına sütçülük yaparak başlayan şimdi ise telekom devi olmaya aday Bernie Ebbers'in başarısını konuşuyor. ABD'nin en büyük ikinci telekom şirketi MCI'yı satın alabilmek için British Telecommunications Şirketi ile bilek güreşine tutuşan Ebbers, 35 milyar dolarlık (yaklaşık 6 katrilyon liralık) teklifiyle Wall Street'i bile şaşırttı. ABD tarihinin en yüksek teklifini yapan Ebbers, şimdiden telecomun Bill Gates'i olmaya aday.

Newsweek ve Time Dergileri'nde yer alan haberlere göre, 1941 yılında Kanada'da doğan Bernie Ebbers, liseyi bitirdikten sonra sütçülük yaparak iş hayatına atıldı. Ancak Ebbers, bir süre sonra ‘-30 derecede süt satarak bir yere varılamayacağına’ anlayarak eğitimine devam etmeye karar verdi. Mississippi Koleji'nden kazandığı basketbol bursu Bernie Ebbers'in hayatının dönüm noktasıydı. Beden eğitimi bölümüne devam eden Ebbers, ‘‘Hayatımın amacının ne olduğunu burada anladım’’ diyor.

Bir süre bir lisede basketbol antrenörü olarak çalışan Ebbers'in iş hayatındaki grafiği bir mağazada yöneticilik yapmaya başlamasıyla yükselişe geçti. 1974 yılında bir iş arkadaşından ödünç aldığı parayla bir motel satın alan Bernie Ebbers, kısa sürede motellerin sayısını dokuza çıkardı. Ancak moteller zinciri Ebbers'e yetmedi. Çünkü nakit akışını yetersiz bulmuştu.

1983 yılında Bernie Ebbers, üç arkadaşıyla birlikte 500 bin dolar krediyle mali krizde olan bir şirketi satın alarak, WorldCom Şirketi'nin temellerini attı. Ebbers, uyguladığı strateji sayesinde 40 yakın telefon, haberleşme, internet servisi veren şirket satın alarak telekomünikasyonda devleşti. Ebbers, MCI'i satın alması halinde AT&T'den sonra ABD'nin en büyük ikinci telekomünikasyon şirketinin sahibi olacak.

MCI hissedarları önümüzdeki Kasım ayında şirketin kime satılacağına karar verecekler. Şimdilik Worldcom, MCI için 18.7 milyar dolar teklif eden İngiliz rakibinden daha şanslı görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!