Teksas okul katliamında akılalmaz detay… Arkadaşının kanı sayesinde hayatta kaldı!

Güncelleme Tarihi:

Teksas okul katliamında akılalmaz detay… Arkadaşının kanı sayesinde hayatta kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 08:15

24 Mayıs’ta ABD’nin Teksas eyaletinde yaşanan okul saldırısı günlerdir dünyanın bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ediyor. 19 öğrenci ve 2 öğretmenin hayatını kaybettiği korkunç katliamda hayatta kalan öğrencilerin anlattıkları ise adeta kan donduruyor…

Haberin Devamı

Teksas, Uvalde'deki Robb İlköğretim Okulu'ndaki korkunç silahlı saldırıda hayatını kaybeden 19 çocuk tüm dünyayı ağlattı. 18 yaşındaki saldırganın etrafa acımasızca açtığı ateş yüzünden küçücük çocuklar ve onlarla birlikte olan, onları korumaya çalışan öğretmenleri korkunç şekilde can verdi.

Bu büyük trajedinin ardından olayla ilgili birçok detay gün yüzüne çıkmaya başlarken ölen çocukların olduğu kadar hayatta kalan arkadaşlarının hikâyeleri de anlatılmaya başlandı.

11 yaşındaki bir kız öğrenci, Teksas'taki okul saldırısından kendini arkadaşının kanına bulayarak ve ölü numarası yaparak kurtuldu ve hayatta kaldı.

Teksas okul katliamında akılalmaz detay… Arkadaşının kanı sayesinde hayatta kaldı
Teksas, yaşanan korkunç olayın ardından yaralarını sarmaya çalışıyor

Haberin Devamı

CNN International’dan Nora Neus'a yaşadıklarını anlatan Miah Cerrillo "her şeyin çok hızlı olduğunu" söyledi. Miah, tetikçinin sınıfına girip öğretmenlerini öldürdüğü anları anlattı.

ÇİZGİ FİLM İZLERKEN ÖLDÜLER...

Miah Cerrillo, öğretmenlerinden biri binada bir tetikçi olduğuna dair bir e-posta aldığında sınıfının "Lilo and Stitch" adlı çizgi filmi izlediğini söyledi. Öğretmeni sınıfın kapısına geldiğinde, tetikçi çoktan oradaydı.

Çocuk öğretmeniyle göz teması kurduğunu, ardından katilin kapıdaki pencereden ateş ettiğini söyledi.

Miah, katilin öğretmenini sınıflarına geri götürdüğünü, gözlerinin içine baktığını, "iyi geceler" dediğini ve ardından onu vurduğunu söyledi.

Daha sonra sınıfta herkese ateş etmeye başladığını, diğer öğretmenini ve sınıf arkadaşlarının çoğunu vurduğunu hatırladı. Miah Cerrillo’nun vücuduna kurşun parçaları isabet ettiği ve kollarında ve kafasında yaralar olduğu açıklanmıştı.

Teksas okul katliamında akılalmaz detay… Arkadaşının kanı sayesinde hayatta kaldı
19 çocuk hayatını kaybetti... Geride ise acılı aileleri kaldı

Cerrillo, saldırganın daha sonra bitişikteki sınıfa gittiğini söyledi. Daha fazla çığlık ve daha çok silah sesi duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Miah, yanındaki arkadaşının çoktan öldüğünden emin olduğunu söyledi. Talihsiz çocuk ellerini arkadaşının kanına soktuğunu ve çoktan ölmüş gibi görünmesi için vücudunun her yerine bulaştırdığını, silahlı adamın geri dönüp onu hedef alacağından korktuğunu söyledi.

Miah’nın babası Miguel Cerrillo, Washington Post'a kızının, öldürülen öğretmenlerinden birinin elinden cep telefonunu kaptığını ve 911'i aradığını söyledi.

Teksas okul katliamında akılalmaz detay… Arkadaşının kanı sayesinde hayatta kaldı
Acılı aileler çocuklarından haber almayı böyle beklemişti

"BABA SİLAHINI YANINA AL"

Miguel Cerrillo daha sonra kızının kendisine silahını almasını söylediğini çünkü o gün sınıfına saldıran silahlı adama atıfta bulunarak "bizi almaya gelecek" dediğini anlattı.

Haberin Devamı

Katliamın ardından polis tarafından öldürülen saldırgan, 19 öğrenci ve iki öğretmeni öldürdü ve 17 kişiyi de yaraladı.

POLİSE TEPKİ BÜYÜK

Kolluk kuvvetleri, bir sınıfta barikat kuran katilin karşısına çıkmak için çok fazla vakit kaybettikleri gerekçesiyle büyük bir tepkiyle karşı karşıya.

Polis yetkilileri katliamın zaman çizelgesi hakkında hâlâ çelişkili açıklamalarda bulunuyor ve eyalet kolluk kuvvetleri tarafından bir polis memurunun silahlı adamla yüzleştiğine dair ilk iddiaları daha sonra çürütüldü.

Uvalde Polisi başlangıçta silahlı adamın gözaltında olduğunu söyledi. Polis departmanı daha sonra bir ABD Sınır Devriyesi taktik ekibinin silahlı adamı Robb İlkokulu'nda vurarak öldürdüğünü ortaya çıkardı.

Teksas okul katliamında akılalmaz detay… Arkadaşının kanı sayesinde hayatta kaldı
Her şeyden habersiz 19 masum çocuk korkunç saldırıda hayatlarını kaybetti

Haberin Devamı

Ancak o içeri girmeden önce kimse silahlı adamla yüzleşmedi.

Hatta ortaya atılan iddialara göre silahlı saldırgan okulun kapısından güvenliğe takılmadan rahatça girmeyi başarmıştı…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!