Tek kaybolan Türkmenler

Güncelleme Tarihi:

Tek kaybolan Türkmenler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 01:29

Irak’taki son durumu değerlendiren Irak Türkmen Cephesi Lideri Erşad Salihi, “ Herkes kendi sınırını, kendi bölgesini belirledi. Ne yazık ki, tek kaybolan biziz. Tüm olumsuzluklara rağmen var olma mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

IRAK Türkmen Cephesi (ITC) lideri Erşad Salihi, IŞİD’in Irak’ın 3’e bölünmesi için üretilmiş bir proje olduğunu savunarak, “Maalesef bunda da başarılı olundu. Herkesin artık bir sınırı ve bölgesi var ama Türkmenlerin yok” dedi. Irak’ta yaşananlarla ilgili Hürriyet’e değerlendirmelerde bulunan Salihi, Irak’ın bölünmesi için yıllardan beri yürütülen projede artık son aşamaya gelindiğini ileri sürdü. Bu projenin hayata geçirilmesi için IŞİD’in üretildiğini ve bu örgütün yarattığı korku ile sürecin daha da hızlandırıldığını ifade eden Salihi, şöyle devam etti:

IRAK’IN BÜTÜNLÜĞÜ KALMADI

“Kürt bölgesinin sınırları zaten uzun zamandır belli. Irak’ın güneyi de Şii hâkimiyetinde. Sünni Araplar açısından bölge hâkimiyeti sorunu vardı. Bu da netleşti diyebiliriz. IŞİD, Ambar ve Musul bölgelerinin önemli bir kesimine sahip olarak, bu sorun da çözüldü. Artık Irak’ın bir bütünlüğünden bahsetmek mümkün değildir. Bu durumda Türkmenlerin durumunu sorarsanız, söyleyebileceğim şudur: ‘Herkes kendi sınırını, kendi bölgesini belirledi. Ne yazık ki, tek kaybolan biziz.’ Tüm olumsuzluklara rağmen varolma mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. IŞİD’in Musul’un Telafer ilçesine bağlı Ebu Mariya köyünde savaş cephesine götürülmek üzere yaklaşık 250 kişiyi kaçırdığı da doğru. Kaçırılanlar arasında Türkmen olduğuna dair bir bilgi yok. Köyde çoğunlukla Arap Hıristiyanlar var. Kaçırdıkları insanların da Hıristiyan olduğunu düşünüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!