‘Tehlikeli bölge’ Hamburg’u karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

‘Tehlikeli bölge’ Hamburg’u karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2014 01:05

Hamburg’da polise saldırıları engellemek için güvenlik güçlerine durdurma, arama, yasaklama yetkisi verilmesi tepki çekti.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Hamburg kentinde ‘aşırı sol’ ve otonom grupların 25 yıldır işgal eylemini sürdürdükleri “Rote Flora” (Kızıl Flora) Kültür Merkezi’nin boşaltılmak istenmesi ortalığı karıştırdı. Hamburg polisi, protestoları engellemek için bazı semtleri ‘tehlikeli bölge’ ilan etti, olağanüstü önlemler aldı. Polis müdahalesi ve buna izin veren Sosyal Demokrat Partili yerel yönetim tepki çekti.

Tuvalet fırçası çıktı

21 Aralıkta söz konusu kültür merkezinin kapatılması kararı çıkmış, protestolarda 120 polis ve 500’e yakın gösterici yaralanmıştı. Bunun üzerine yerel yöneticilerin de onayıyla Hamburg polisi, protestoları engellemek amacıyla Altona, St.Pauli ve Sternschanze ilçelerini kapsayan alanı ‘tehlikeli bölge’ ilan etti. Karar, polise araçları durdurma, arama, şüpheli kişilerin giriş yapmasını engelleme hakkı veriyor. “Tehlikeli bölge”de silah ve silah gibi kullanılabilecek tornavida, keser, bıçak ve benzeri aletleri bulundurmayı yasaklıyor. Önceki akşamki aramada bir eylemcinin üzerinde tuvalet fırçası çıktığı da gelen haberler arasında. “Tehlikeli bölge” ilan edilen kesimlerde önceki akşam slogan atarak yürüyen yaklaşık 50 kişilik gruba polis müdahale etti. Polisin dağılma ikazına uymayan 40 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Muhalefet tepkili

Yeşiller Partisi, Sol Parti ve Hür Demokrat Parti de uygulamayı eleştirdi. Yeşiller Partisi’nden yapılan yazılı açıklamada uygulamayla binlerce kişinin şüpheli ilan edildiği belirtildi. “Tehlikeli bölge” uygulamasının ne kadar devam edeceği belli olmazken Hamburg yönetimi, polise yönelik saldırılar sürdüğü müddetçe yürürlükte kalacağını duyurdu. Hamburg eyaletinde iktidarda olan Sosyal Demokrat Parti Eyalet Meclis Grubu İç Politika Sözcüsü Arno Münster “Biz, polisin yeni saldırıları önlemek amacıyla yasal çerçevede tüm imkânları kullanmasını destekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!