Tecavüzcü katillere asla af yok

Güncelleme Tarihi:

Tecavüzcü katillere asla af yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2023 07:00

İngiltere Başbakanı Sunak, cinsel amaçlı ya da canavarca hislerle cinayet işleyen suçluların hiçbir koşulda serbest bırakılmamalarını öngören bir yasa değişikliği hazırladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

İngiltere hükümeti, cinsel saldırı sonucu ve eziyet çektirerek cinayet suçlarından hüküm giyenlerin ömür boyu hapis yatmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalışıyor. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Sunak’ın yeni planı kapsamında bu suçları işleyen kişilerin hiçbir koşulda serbest bırakılmamaları öngörülüyor.

Açıklamaya göre hâkimlere, mahkûmlara şartlı tahliye hakkı sağlayan “minimum ceza sınırı koymaksızın” ömür boyu hapis verme yetkisi verilecek. Şartlı tahliyenin önüne geçerek hapse girenlerin olağanüstü şartlar dışında ömür boyu cezaevinde tutulmaları planlanıyor. Ayrıca suçluların temyiz mahkemesine gitmesinin de önüne geçilecek. Düzenlemeyle birlikte ilk defa, cinsel amaçlı cinayetler için ömür boyu hapis cezası da varsayılan ceza olacak.

Haberin Devamı

‘HALK ADALET BEKLİYOR’

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri paylaşılan Sunak, halkın “suçluların cezalandırılmasında adalet beklediğini” belirterek, “En korkunç cinayet türlerini işleyen iğrenç suçlulara zorunlu ömür boyu hapis cezası getirerek, onların asla serbest kalmamasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı. Açıklama ayrıca Adalet Bakanı Alex Chalk’ın, “Ömür boyu hapis, gerçekten de sadistçe davranış ve cinsel saldırı içeren cinayetlerde suçluların alacağı ceza olacak. Bu yasa değişikliği, kötülerin de kötüsü için ömrünü hapiste geçirmek anlamına gelecek” değerlendirmesine yer verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!