Taşralı gençle prensesin aşkında yüzükler takıldı

Güncelleme Tarihi:

Taşralı gençle prensesin aşkında yüzükler takıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 00:18

İsveç Veliaht Prensesi Victoria, 8 yıldır büyük aşk yaşadığı nişanlısı eski spor öğretmeni Olof Daniel Westling ile rüya gibi bir düğünle evlenerek muradına erdi.

Haberin Devamı

YILIN merakla beklenen düğünü, İsveç’in başkenti Stockholm’deki Kraliyet Kilisesi olarak bilinen Büyük Kilise’de yapıldı. Prenses Victoria (33) ile hiçbir unvanı olmayan ve halkın arasından gelen eski spor öğretmeni Westling’in (37) nikâh günü, Kral Carl XVI Gustaf ile Kraliçe Silvia’nın 34 yıl önceki düğün günleriyle aynı tarihe getirildi. Kilisede düzenlenen törene, aralarında 18 kraliyet ailesi ile bazı devlet başkanları, İsveç Başbakanı, bakanlar, vekiller ve eşlerinin de bulunduğu 1200 davetli katıldı. Yaklaşık bir saat süren töreni, çok sayıda basın mensubu izledi. Kral babası getirdiKral Carl Gustaf, kolunda kızı olduğu halde kiliseye girdi. Tören uyarınca, Kral, kırmızı halı ile döşenmiş yolun yarısında, kızını damadı Westling’e teslim etti. Gelin ve damat, kolkola nikâhı kıyacak papazın önüne yürüdü. 10 nedimenin eşlik ettiği Victoria’nın gelinliğinin kuyruğunu taşınması için, çocuklar görev aldı. Bu çocuklar gelin ve damadın akrabalarından oluşturuldu.Büyük Kilise’deki törenin ardından, çift atların çektiği faytona binerek, kendilerini izlemeye gelen halkı selamlayarak doğruca saraya gitti. Tören nedeniyle Stockholm trafiği taşıtlara kapandı. Bu düğünü izlemek için İsveç’ten ve diğer ülkelerden gelen binlerce kişi yol kenarlarında birikerek çifti alkışladı. Prenses Victoria ile Westling’in evliliği Kraliyet askerlerinin 10 pare top atışı ile ilan edildi.Türkiye’yi Korutürk ile eşi temsil ettiİsveç’te yılın düğünü olarak gösterilen Victoria ile Westling’in düğününde Türkiye’yi, Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk ile eşi Helsinki (Finlandiya) Büyükelçisi Salah Korutürk temsil etti.

Haberin Devamı

Düğünden notlar

- Damat Daniel Westling, nikah esnasında gözyaşlarını tutamadı. - Nikahı kıyan 4 papazdan birinin üzerindeki kıyafetlerin, Türk motiflerinden oluşan bir dokumadan yapıldığı dikkati çekti.- Victoria’nın giydiği gelinliğin kuyruğu 5 metre. Duvağı, babaannesi ve annesinin de düğününde taktığı duvak. Victoria’nın tacı da 1800’lü yıllara ait bir Kraliyet takısı.- Çift kiliseden çıktıktan sonra 8 atın çektiği faytona binerek şehirde 7 km’lik bir tur attı.

Haberin Devamı

Ajanslar düğünü protesto etti

İSVEÇ’teki yılın düğünüyle ilgili olarak hareketli görüntü geçme hakkına sadece İsveç televizyonunun sahip olmasını protesto ettiklerini açıklayan dünyanın önde gelen haber ajansları İngiliz Reuters, Fransız AFP ve Amerikan AP, abonelerine nikâhla ilgili haber ve fotoğraf geçmeyeceklerini duyurdu. Kraliyet Ofisi ve İsveç TV’sine ortak bir protesto bildirisi yayınlayan Reuters, AFP ve AP, görüntü alma yasağının mantık dışı olduğunu vurguladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!