‘Tanrı ile sohbet’ milyarder yarattı

Güncelleme Tarihi:

‘Tanrı ile sohbet’ milyarder yarattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'de Tanrı ile sohbet etmenin yöntemini bulduğunu iddia eden Neale Donald Walsh'ın ‘Conversations with God’ isimli kitabı ABD'de satış rekoru kırıyor. Walsh'ın kişi başına 725 dolar aldığı seminerleri tıklım tıklım doluyor. Bir zamanlar ABD'nin 3 milyon evsizinden biri olan Walsh, şimdi dolar milyarderi oldu, saray yavrusu bir malikanede yaşıyor.

YAPTIĞINIZ hiçbir iş iyi sonuç vermiyor. Hem çaresizlik hem de yoğun, yakıcı öfke içinde kıvranıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın, ulaşmak istediğiniz noktaya bir türlü varamamanın ‘kötü’ psikolojisi içindesiniz ve Tanrı'ya ‘intizar’ ediyorsunuz...

Tanrı size cevap verir mi? Evet.

En azından, kitapları saygın New York Times gazetesinin best-seller listelerinde haftalarca yer alan Amerikalı yazar Neale Donald Walsh'ın iddiası öyle.

‘Tanrı ile Sohbetler’ kitap dizisiyle şöhretin zirvesine çıkan 56 yaşındaki Walsch, ‘Başıma gelinceye kadar ben de Tanrı ile konuşmanın mümkün olacağına inanmazdım’ diyor.

Sekiz yıl önce sabahın saat 4'ünde uyandığını ve Tanrı'ya olan şikayetlerini teker teker bir kağıda not etmeye başladığını anlatan Walsch, ‘İçim o kadar doluydu ki, Tanrı’ya tutku dolu ama çok kızgın sorular yöneltiyordum' diyor. Yüreğindeki bütün acıları, sorular halinde kağıda döktüğünü belirten Walsch, kaleminin kendiliğinden hareket ederek ‘yanıt’ verdiğini iddia ediyor.

Tanrı ile sohbetlerinin başlayışını böyle ifade eden Walsch, aldığı ilk karşılığın ‘Gerçekten bu sorulara cevap arıyor musun?’ sorusu olduğunu söylüyor.

Neale Donald Walsh, üç ayrı ‘Tanrı ile Sohbetler’ kitabı yazdı ve ‘Tanrı herkes ile konuşur’ iddiasında. Dizinin son kitabı, New York Times'ın best-seller listesinin tepesine kadar yükseldi. Walsh, seminer verdiği salonları tıklım tıklım dolduruyor ve izleyicilerden kişi başına 725 dolar para alıyor.

SOHBETLER YARADI

Yüksek okulu bitiremeden terk eden, bir dönem evsiz yaşayan ve dört ayrı evliliğinden dokuz çocuk sahibi olan ‘bir zamanların çaresiz adamı’ Walsch artık bir dolar milyarderi oldu. Oregon'da son eşiyle bir malikhanede yaşıyor.

Neale Donald Walsh'ın Hollywood'da da ‘Gazeteciler’ adlı TV dizisinden Ed Asner ve komedyen Ellen DeGeneres gibi destekçileri var. Asner'e göre, ‘Walsch’ın kitapları sağduyu ve aklın sesi.' Walsh'ın kitaplarının kaset versiyonlarını Ed Asner seslendiriyor.

TANRI NE DİYOR?

İşte, Walsch'ın kitaplarında yer alan ve Tanrı'nın sohbetler sırasında ilettiği bazı düşünceler şöyle:

Aşk, gerçeklik ve neşe. Bunların herbiri diğerinin yerini alabilir. Birinden diğerine geçebilirsiniz.

Eğer seçiminizde kararlıysanız, sahip olamayacağınız birşey yoktur.

Olabileceğinizin sınırı yok.

Acı çekmek, olaylar ya da olgularla ilgili değildir, sizin onlara gösterdiğiniz tepkiyle ilintilidir.

Düşünce saf enerjidir. Bütün düşünceler, diğerleriyle bir enerji labirentinde karşılaşırlar. Bu da, büyük bir karmaşa içindeki inanılmaz güzellikleri yaratır.

Potansiyeliniz sonsuzdur.

Barış, ışık ve aşk sizin içinizdedir.

Siz yaratıcı olmak istiyorsanız, Tanrı elini uzatır.

Kendinize haksızlık etmeyin, aşağılamayın. Ruhunuzun derinliklerini dinleyin. Ruh, en güzel aşklara ulaştırır.

Birlikteliğin amacı paylaşmaktır.

Kasım CİNDEMİR/WASHINGTON

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!