Tampon yüzünden ölümden döndü, iki bacağını da kaybetti! 'Åžehir efsanesi' deyip kadınları uyardı: Herkes yakalanabilir!

Güncelleme Tarihi:

Tampon yüzünden ölümden döndü, iki bacağını da kaybetti Şehir efsanesi deyip kadınları uyardı: Herkes yakalanabilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2024 16:18

24 yaşındayken Toksik Şok Sendromu (TSS) nedeniyle ölümün kıyısından dönen ve bacaklarını kaybeden model Lauren Wasser kadınları korkutan bir uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

Bundan 12 yıl önce vajinal tampon kullanımı sonucu ortaya çıkabilen Toksik Şok Sendromu'na yakalanan ve ölümün kıyısına gelen Lauren Wasser'ın hikayesi günlerce konuşulmuştu.

Uzmanlar vajinal tampon kullanan kadınlarda ortaya çıkan bu sendromun sebebinin kullanım talimatlarına uyulmaması, tamponun önerilen sürede değiştirilmemesi olduğunu belirtiyor.

'ÅžEHÄ°R EFSANESÄ°' DEDÄ°: DOÄžRU KULLANANLAR BÄ°LE HASTALIÄžA YAKALANABÄ°LÄ°R

Yıllar sonra 'Life Uncut' adlı podcastte yaşadığı kabus gibi süreci anlatan model ise uzmanların aksine Toksik Şok Sendromu'nun tamponların uzun süre kullanımı ile ilişkilendirilmesinin bir şehir efsanesi olduğunu ve ürünleri doğru kullananlarda bile bu hastalığın meydana gelebileceğini öne sürüyor.

Tampon yüzünden ölümden döndü, iki bacağını da kaybetti Şehir efsanesi deyip kadınları uyardı: Herkes yakalanabilir

"FİRMALAR SUÇU KADINLARIN ÜSTÜNE ATTILAR"

Haberin Devamı

Kadınların söz konusu hijyenik ürünleri çok hassas oldukları dönemlerde kullandığına dikkat çeken Lauren, tamponların kullanımı konusunda bilgi sahibi olduğunu, kullandığı dönemde de tamponlarını 2-3 saatte bir değiştirdiğini ancak yine de hastalığa yakalandığını öne sürdü ve şunları söyledi;

"Tampon şirketleri bu yanlış bilgiyi bir tür günah keçisi olarak kullanarak gerçekten iyi bir iş çıkardılar. Bu durum bizim suçumuz olmasa da 'bu sizin hatanız' diyerek suçu kadınların üzerine yıktılar."

"HASTAYSANIZ ASLA KULLANMAYIN"

TSS'nin kadınların yalnızca sekiz saatten fazla bir süre boyunca tampon taktığında meydana geldiği iddiasının 'yanlış bir kanı' olduğu konusunda ısrar eden Lauren, yaşadığı korkunç süreçten bu yana adet döngüsü sırasında ped kullandığını vurguladı ve kendilerini iyi hissetmedikleri takdirde kadınların tampon kullanmamasını önerdi:

"Hastaysanız asla tampon kullanmayın. Vücudunuz aynı anda iki ÅŸeyle savaÅŸamaz. Ä°nsanlara ne kullanmasını gerektiÄŸini söylemek için burada deÄŸilim ancak piyasada yüzde 100 güvenli olan hiçbir ÅŸey yok ve ben bunun için savaşıyorum. TSS ve kullandığınız ürünler hakkında tam bilgi sahibi olun"Â

Tampon yüzünden ölümden döndü, iki bacağını da kaybetti Şehir efsanesi deyip kadınları uyardı: Herkes yakalanabilir

İKİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ, ORGANLARI İFLAS ETTİ

Haberin Devamı

Lauren, 2012 yılında grip benzeri semptomlar ve yüksek ateş yaşamaya başladıktan sonra sosyal yardım talebinde bulundu. Onu kontrol eden polis, hasta olduğunu gördü ancak durumun acil olmadığını düşündü.

Lauren saatler sonra evinde yüzüstü halde yatarken bulundu. Gözünü açtığında hastanedeydi, buraya getirildiğinde iki kez kalp krizi geçirmiş ve organları iflas ettiği komaya girmişti.

BACAKLARINI KAYBETTÄ°

Doktorlar onu hayata döndürmeyi başarmıştı ancak uzuvlarında kangren nedeniyle oluşan hasar onarılamaz durumdaydı. Bu nedenle her iki bacağı da ampute edildi.

Tampon yüzünden ölümden döndü, iki bacağını da kaybetti Şehir efsanesi deyip kadınları uyardı: Herkes yakalanabilir

HER YIL 100 BÄ°N KADINDAN BÄ°RÄ°NÄ° ETKÄ°LÄ°YOR

Haberin Devamı

İngiliz Dailymail gazetesinde yer alan bilgilere göre, Toksik Şok Sendromu her yıl yaklaşık 100.000 kadından birini etkilemektedir.

Tamponlar vajinada bulunan enfeksiyonları ve kuruluğu arttırarak bakterilerin üremesi için uygun bir ortam sağlar. Toksik şok sendromunun belirtileri arasında ateş, kaşıntı ve kızarıklık, baş dönmesi, yorgunluk ve organ yetmezliği bulunur. Ciddi vakalarda birkaç saat içerisinde ölüme neden olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!