Tamamı Obamalı ama oy kullanamayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Tamamı Obamalı ama oy kullanamayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2008 10:39

32 bin kişiler ve aynı kentte yaşıyorlar. Tamamı Obama'yı destekliyor ama onlar oy kullanamıyor.

Haberin Devamı

Onların durumu çok farklı. Hepsi Obamalı... Hepsi Obama'yı destekliyor. Ama hiç biri oy kullanamıyor. Aynı kentte yaşayan bu 32 bin kişi, bugün Obama için dua ediyor. Çünkü onlar Japonya'nın Obama kentinde yaşıyor. Ve Amerikan başkan adayı Obama'yı destekliyor.

KASABA ZAFER PARTİSİ YAPMAYA HAZIRLANIYOR

Adaşlık, balıkçılıkla geçinen bir kasaba olan Obama'ya yeni bir heyecan getiriyor. Seçim sürecini takip eden ve seçim gecesi nefeslerini tutarak sonucu bekleyecek olan Obamalılar, sonuçların açıklanmasının ardından büyük parti yapmayı planlıyor.

"OBAMA KIZLARI" GRUBU KURULDU

Obama'nın başkan seçilmesini uman kasaba sakinleri, seçildikten sonra Obama'nın kasabalarını ziyaret etmesini bekliyorlar.

Sakinleri "Obama'yı seviyorum" yazılı tişörtlerle dolaşan kasabada, Honolulu doğumlu Obama için "Obama Kızları" adlı bir hula dansı grubu da oluşturulmuş. Grup, Obama'nın kazanması durumunda, göreve başlama törenine de gitmeyi planlıyor.

BALIK BURGERE BİLE ONUN ADI VERİLİYOR

Obama'nın seçilmesiyle birlikte, nüfusu 32 bin olan kasabalarının da gündeme geleceğini düşünen Obamalılar, adaşlık avantajını şimdiden ticari avantaja dönüştürmüş durumda. Kasabada satılan, tişörtten balık burgere kadar her şeye Obama adı veriliyor.

Haberin Devamı

Obama sevgisi sadece adaşı kasabada değil Japonya genelinde de göze çarpıyor. Asahi Shimbun adlı yerel gazetenin 3500 okuyucusu arasında yapılan anket, katılımcıların yüzde 73'ünün, oy kullanma hakkına sahip olsalardı Obama'ya oy vereceğini ortaya koydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!