Taliban lideri kadın kılığında öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Taliban lideri kadın kılığında öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 13:29

Afganistan'da üst düzey bir Taliban komutanı düzenlenen operasyonda öldürüldü. Taliban komutanı, kıstırıldığı binadan kadın kıyafetiyle kaçmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Başkent Kabil'in güneyindeki Puli Alam bölgesinde düzenlenen operasyonda, Taliban komutanı Gulam Şaki'nin içinde bulunduğu bir binanın çevresinin sarıldığı ve kadınlarla çocukların binayı terk etmesi için anons yapıldığı belirtildi.

ABD önderliğinde görev yapan koalisyon güçlerinden yapılan açıklamada, kadın kılığına giren Şaki'nin de bu grupla birlikte dışarı çıktığı ve güvenlik güçlerine ateş açtığı ifade edildi.

Açıklamada, açılan karşı ateşte Taliban komutanının öldürüldüğü bildirildi.

Bir istihbarat şefinin kaçırılarak öldürülmesine de karıştığı belirtilen Şaki'nin vurulduğu sırada elinde tuttuğu el bombasının yere düşmesi sonucu bir kadın ve iki çocuğunun yaralandığı da belirtildi.

BİR ABD ASKERİ ÖLDÜ

Bu arada NATO'dan yapılan açıklamada, Afganistan'ın güneyinde yola yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu bir ABD askerinin öldüğü bildirildi. Böylece haziran ayında öldürülen NATO askeri sayısı 85'e yükseldi.

Haberin Devamı

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı yakınlarında meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı. Kabil polisinden bir yetkili, hükümete ait aracın motoruna yerleştirilen küçük bir bombanın infilak ettiğini, Afgan ordusu tarafından kullanılan aracın sürücüsünün gözaltına alındığını söyledi.

NATO öncülüğünde görev yapan Uluslararası Güvenlik Destek Gücünden (ISAF) patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, bir anti personel mayının askeri araca taşınması sırasında infilak ettiği duyurulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!