Taliban kamu binalarına saldırdı: 8 ölü

Güncelleme Tarihi:

Taliban kamu binalarına saldırdı: 8 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2009 11:55

Afganistan'ın doğusunda Taliban militanlarının kamu binalarına düzenlediği intihar saldırılarında ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğü bildirildi.

Yetkililer, militanların bu sabah Paktia vilayetinin başkenti Gardez'de düzenlediği silahlı saldırıda 5 Afgan güvenlik görevlisi ile 3 Taliban militanının öldüğünü açıkladı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise saldırganlardan ikisinin burka giymiş intihar eylemcisi olduğu ve polisin açtığı ateşte öldürüldüğü belirtildi.

Görgü tanıkları da güvenlik güçleri ile militanlar arasında çatışma yaşandığını ve şiddetli bir patlama sesi duyulduğunu söylediler.
Kabil'deki İçişleri Bakanlığı olayın incelendiğini açıkladı.

Bu arada, Taliban sözcüsü Zebiullah Mücahid, AP haber ajansına telefonla yaptığı açıklamada, 15 intihar bombacısının Gardez'de saldırı düzenlediğini söyledi. Mücahid, Celalabad'da da bir saldırı düzenlendiğini öne sürdü.

Afgan yetkilileri ise saldırının kaç militan tarafından düzenlendiğinin netlik kazanmadığını, ancak valilik binası, kentin istihbarat bürosu ve bir polis merkezinin saldırıdan etkilendiğini açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!