Talat-Hristofyas görüşmesi sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Talat-Hristofyas görüşmesi sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 13:54

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimtiris Hristofyas'ın Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Lefkoşa ara bölgede yaptığı görüşme sona erdi, teknik heyetler arasındaki görüşme ise sürüyor.

Haberin Devamı

Talat, görüşmenin ardından, Cumhurbaşkanlığına dönüşünde yaptığı açıklamada, temsilciler Özdil Nami ile Yorgos Yakovu'nun da katılımıyla önce dörtlü başlayan görüşmede "ekonomi" başlığını görüştüklerini kaydetti.

Konuya uzmanların devam etmesi için, liderler olarak görüşmeden ayrıldıklarını, temsilcilerle uzmanların görüşmeye devam ettiğini belirten Talat, uzmanların yarın da bir araya geleceğini söyledi.

Talat, görüşmeye BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ile BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun'un katılmadığı belirtilerek, BM'den bir yetkilinin görüşmeye katılıp katılmadığının sorulması üzerine, uzmanlar arasındaki görüşmeye BM yetkilisinin katıldığını belirtti.

New York'ta bulunan Downer ve Zerihoun'un, Kıbrıs müzakere sürecinin gidişatıyla ilgili olarak bugün BM Güvenlik Konseyini bilgilendirmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!