Talabani: Su için Türkiye ile derhal temasa geçin

Güncelleme Tarihi:

Talabani: Su için Türkiye ile derhal temasa geçin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2009 11:27

Irak’ta su sıkıntısının büyüdüğü, Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin de, Irak Su İşleri Bakanlığı’na, “Bize daha fazla su vermeleri için acilen Türk kardeşlerimizle bağlantıya geçin” talimatını verdiği bildirildi.

Celal Talabani, Salı günü düzenlediği basın toplantısı sırasında Irak Su İşleri Bakanlığı’na, “Bize daha fazla su vermeleri için acilen Türk kardeşlerimizle bağlantıya geçin” dedi. AKnews ajansına göre, Talabani, konuyla ilgili olarak İran’la da görüşeceklerini söyledi.

Bu arada, Irak Temsilciler Meclisi Su ve Ziraat Komisyonu Başkan Yardımcısı Latif Hasan da, Irak’ta su sorununun siyasi sorunlardan daha büyük olduğunu ifade etti.

“TÜRKİYE’NİN SİYASİ AMAÇLARI VAR”

AKnews’e konuşan Latif Hasan, “Komşu ülkeler tarafından, Irak’a karşı su bir baskı aracı olarak kullanılıyor. İran Dışişleri Bakanı su sorununun çözümü için Irak’a yardım edecekleri sözünü verdi. Türkiye’nin siyasi amaçları var. Bölgedeki suyu kontrol etmeye ve komşu ülkelere satmaya çalışıyor” iddiasında bulundu.

Irak’ta su sorununun siyasi sorunlardan daha büyük olduğunu dile getiren Hasan, Hükümeti barajlar kurmaya ve komşu ülkelerle anlaşmaya çağırdı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!