Talabani hakkında takipsizlik kararı Yeni

Güncelleme Tarihi:

Talabani hakkında takipsizlik kararı Yeni
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2007 18:17

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani hakkında “devlet birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçuna iştirak”ten yürütülen soruşturmada “takipsizlik” kararı verdi.

Haberin Devamı

Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Gönül Alpaydın'ın suç duyurusu üzerine Talabani hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucunda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verildi.
Başsavcılığın kararında, “uluslararası hukuk kuralları ve uluslararası sözleşmeler uyarınca bir başka ülkenin devlet yöneticisi hakkında yargılama yapılamayacağı” belirtilerek, kovuşturmaya yer olmadığı bildirildi.

Pakize Alp Akbaba ve Gönül Alpaydın'ın suç duyurusu üzerine Celal Talabani hakkında, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçuna iştirak etmek” suçundan dolayı Kartal Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Haberin Devamı

Kartal Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada “yetkisizlik” kararı verilerek, soruşturma dosyası Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının da “yetkisizlik” kararı vermesi üzerine, dosya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!