Tahrik fotoğrafı

Güncelleme Tarihi:

Tahrik fotoğrafı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kıbrıs'ta tahriki sürdüren Yunanlılar dün de, üzerlerine ‘‘Yunanistan burada’’ ve ‘‘Sınırımız Girne'de biter’’ yazdıkları tanklarla gövde gösterisi yaptılar.

Tankların tahrik yüklü bu gösterisi dün Larnaka' da yapıldı. 10 Ekim'de başlayan ve Kıbrıs'ta gerilimi iyice artıran Nikiforos (Zafer) Tatbikatı'nın sonunda gerçekleştirilen geçit töreninde BMP-3 tipi Rus tanklarının yanı sıra, Rumlar'ın elindeki öteki silahlar da sergilendi. Törende Yunan F-16'ları da uçuş yaptı.

Klerides yine atıp tuttu

Rum Yönetimi Lideri Glafkos Klerides ve Yunan Savunma Bakanı Akis Çohaçopulos'un da izlediği geçit resminde, üzerlerinde ‘‘Yunanistan burada’’ ve ‘‘Sınırımız Girne'de biter’’ yazılı tanklar geçerken büyük alkış koptu. Bundan cesaret alan Klerides de tahrikkâr açıklamalar yaptı, Rum-Yunan ortak savunma doktrininin düşmanı caydırıcı güce ulaştığını iddia etti.

Tatbikatın ağır bilançosu

Kıbrıs Rum Kesimi'nde günlerce süren Nikiforos Tatbikatı'nın bilançosu da ağır oldu. Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik çabalar ağır darbe yedi. Türk ve Yunan savaş uçakları havada ölüm dansı yaptı. Yunan uçakları Ada üzerindeki askeri uçuşları donduran anlaşmayı deldi. KKTC topraklarına benzer alanlarda yapılan tatbikatta temsili de olsa Girne'ye bayrak dikildi. Baf Hava Üssü hizmete girdi. Başpiskopos Hrisostomos, ‘‘Gelecek tatbikatı Kuzey'de yapmalıyız’’ dedi.

Ruslar S-300 uzmanı yolladı

Kıbrıs'ta bir haftadır gündemi işgal eden Nikiforos Tatbikatı'nın gölgesinde kalan füze krizi de yeniden alevleniyor. Rusya'nın, S-300 füzeleriyle ilgili altyapı hazırlıklarını yürütmesi için Güney Kıbrıs'a geçen hafta gizlice 33 askeri uzman gönderdiği ortaya çıktı.

KKTC'de yayınlanan Kıbrıs Gazetesi'nin, istihbarat kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre Rus uzmanlar arasında iki de general bulunuyor. Mart 1998'e kadar Ada'ya gelecek Rus uzmanların sayısının 200'ü aşması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!