Tacikistan 3 önemli toplantıya ev sahipliği yapacak

Güncelleme Tarihi:

Tacikistan 3 önemli toplantıya ev sahipliği yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2007 18:18

Tacikistan, 5 ile 7 Ekim tarihleri arasında üç önemli toplantıya ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) devlet ve hükümet başkanları zirvesi 5 Ekimde başkent Duşanbe'de yapılacak.

Rusya, Ukrayna, Belarus, Moldova, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Türkmenistan liderlerinin katılacağı toplantıda BDT'nin yapısı, üye ülkeler arasında ticari-ekonomik, sosyal-kültürel ve güvenlik alanında işbirliğinin geliştirilmesi konuları ele alınacak.

Avrasya Ekonomik Örgütü ve bazı BDT ülkelerinin oluşturduğu Ortak Güvenlik Anlaşması Örgütü zirveleri de 6-7 Ekimde yapılacak.

Rusya, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan'ın katıldığı Avrasya Ekonomik Örgütü zirvesinde, bölge ülkeleri arasındaki ilişkilerin geleceğinin yanı sıra gümrük alanında işbirliği konularının ele alınması öngörülüyor ve üye ülkeler arasında gümrük birliğinin alt yapısını oluşturacak birçok anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Rusya, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Ermenistan ve Özbekistan'ın oluşturduğu Ortak Güvenlik Anlaşması Örgütü zirvesinin gündeminde ise askeri-teknik işbirliği, acil durumlar ve yasa dışı göçün önlenmesiyle ilgili konular bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!