Süveyş’i tıkayan gemi kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Süveyş’i tıkayan gemi kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2023 07:00

Dünyanın en önemli deniz rotalarından olan Mısır’daki Süveyş Kanalı dün 2021’deki gibi tıkanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

Akdeniz’i Hint Okyanusu’na bağlayan kanalda karaya oturan tahıl yüklü bir kargo gemisi saatler sonra kurtarıldı. Süveyş Kanal İdaresi Başkanı Osame Rabie, konuya ilişkin açıklamasında, karaya oturan Marshall Adaları bandıralı 225 metre uzunluğundaki “M/V Glory” gemisinin yeniden yüzdürüldüğünü açıkladı.

ÇİN’E TAHIL TAŞIYOR

Bloomberg haber sitesi, 65 bin ton mısır taşıyan geminin Ukrayna’dan Çin’e gitmekte olduğunu duyurdu. Ukrayna’dan tahıl yükü alan gemi, 3 Ocak’ta Boğaz’da denetimden geçtikten sonra Akdeniz’den Süveyş’e ulaşmıştı. “Ever Given” isimli dev konteyner gemisi, kum fırtınası ve kötü hava koşulları nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu 23 Mart 2021’de Süveyş Kanalı’nda kıyıya çarparak karaya oturmuştu. Geminin dar alanda sıkışarak geçiş yolunu kapatması neticesinde kanalın iki yakasında uzun gemi kuyrukları oluşmuştu. 6 gün süren uğraşın ardından Ever Given yeniden yüzdürülmüş ve dünya ticareti rahat nefes almıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!