Suriyeli muhalif lidere protestocular saldırdı

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli muhalif lidere protestocular saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2023 07:00

Türkiye’nin 11 yıl sonra Suriye’de Esad rejimiyle ilk resmi teması ve ilişkilerin normalleşme ihtimali Suriyeli muhalifler arasında tepkilere yol açıyor.

Haberin Devamı

Suriye’nin Türkiye’ye yakın Azez kentinde önceki gün düzenlenen gösterilerde eylemciler, Türkiye destekli muhaliflerin çatı örgütlerinden Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Salim el Muslat’ı hedef aldı.

ARABASINA SIĞINDI

Gösteriye katılmak isteyen Muslat’a ‘hain’ diye bağıran bir grup, muhalif lideri kovalayarak dövmeye çalıştı. Muslat, yardımcılarının desteğiyle kalabalığın elinden kurtulup arabasına binmeyi başarırken ciddi bir yara almadığı belirtildi. Öfkesi dinmeyen kalabalık ise Muslat’ın arabasına zarar verdi. SMDK Başkanı Muslat, olayın ardından yaptığı açıklamada, kendilerinin de Esad yönetimine karşı olduğunu açıklamak için gösteriye katıldığını ifade etti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, geçen ay Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas Moskova’da bir araya gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!