Suriyeli kanal ekran karattı

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli kanal ekran karattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2020 08:00

İstanbul'da Arapça yayın yapan Orient TV kanalı İdlib'de yaşananlara uluslararası toplumun sessiz kalmasını gerekçe göstererek bir gün boyunca yayın durdurma kararı aldı. 

Haberin Devamı

 

Türkiye ve Avrupa'da yaşayan Suriyelilerin yoğun takip ettiği kanallar arasındaki İstanbul merkezli Orient televizyonu İdlib'de yaklaşık 700 bin sivilin kaçtığı saldırılara tepki olarak 24 saatlik yayın durdurma kararı aldı. Karar, kanalın dün saat 15.00'teki bülteninden itibaren uygulanmaya başladı. Kanalın açıklamasında "Suriye halkına karşı Rusya, İran ve rejim milislerinin işledikleri katliam ve insani suçlara sessiz kalan uluslararası toplumu protesto etme adına yayını 24 saat için askıya alıyoruz" dendi. 

"BELKİ KENDİMİZE TESELLİ OLURUZ"

Orient TV sunucularından Ahmad Rihawi'nin sunduğu saat 15.00 bülteni esnasında Orient TV'de medya çalışanları, ellerinde tuttukları pankartlarla protestoya katılarak, İdlip'te olup bitenlerin karşısında söylenecek pek şeyin kalmadığını dile getirdiler. Pankartların birinde "Artık kelimeler daraldı, söylenecek pek şey yok, onun için bir gün sessiz kalarak belki kendimize teselli oluruz" ifadesi yer aldı. 

Haberin Devamı

Sunucunun protesto karaını ilan etmesinden hemen sonra, televizyonda siyah bir ekran üzerinde "Rusya, İran ve  Esad milislerinin işledikleri ve uluslararası toplumunun da göz yumduğu katliamları protesto etme adına Orient televizyonu yayını 24 saat durdurma kararı aldı" yazısı yer aldı. Dünya genelindeki Suriyeliler tarafından takip edilen kanalın Facebook'ta 11 milyon takipçisi bulunuyor.    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!