Suriye sınır kapısında gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Suriye sınır kapısında gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2011 18:37

Suriye'nin Tellebyat Sınır Kapısı'nda fazla mazot getirdikleri gerekçesiyle kesilen cezayı ödemek istemeyen kamyoncular ile Suriyeli görevliler arasında gerginlik yaşandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Suriye'ye mucur taşıyan 13 Türk kamyonunun şoförü, yüklerini bırakıp dönerken getirdikleri mazotta limiti aştıkları için Suriyeli görevlilerce para cezasına çarptırıldı.

Para cezasını ödemeyi kabul etmeyen şoförler ile Suriyeli yetkililer arasında gerginlik yaşandı.

Suriye'de yaşanan bu olayı duyan çok sayıda kamyoncu da Türkiye tarafında Akçakale Gümrük Kapısı'nın önüne gelerek olaya tepki gösterdi. Bu sırada araç geçişleri bir süre durduruldu.

Bunun üzerine Suriye tarafına geçen Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Suriyeli yetkililerle görüştü. Kaymakam Aygöl, görüşmenin ardından, 13 kamyoncuya fazla mazot getirdikleri için ceza kesildiğini, bunun dışında herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtti. Aygöl, kamyoncuların cezalarını ödeyerek geleceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Suriye tarafında sık sık kesilen cezaları ödeyemediklerini ileri süren kamyon sürücüleri buna çözüm bulunmasını isteyince Kaymakam Aygöl, anlaşmalar gereği 400 litreden fazla mazot getirilemeyeceğini, Suriyelilerin caydırıcı olması için litre başına yüksek miktarda para cezası kesebildiklerini ancak haksız olarak kimseye ceza kesilemeyeceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!