Suriye için Mısır’la aynı masada

Güncelleme Tarihi:

Suriye için Mısır’la aynı masada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 21:05

SURİYE’deki içsavaşı ve mülteci krizini sona erdirmek için ilki geçen hafta yapılan “Suriye toplantısı”nın ikincisi, yarın genişletilmiş olarak yine Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapılacak.

Haberin Devamı

Bugün ise ilk toplantıyı gerçekleştiren ABD, Rusya, Türkiye ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının katılımıyla ikinci toplantı için ön hazırlık toplantısı düzenlenecek.

İran ve Irak da katılıyor: Viyana’da bugün ve yarınki toplantılarda Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu temsil edecek. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ilk toplantı sonrası yaptığı açıklamada, İran ve Mısır’ın da toplantıya dahil olmasını istemişti.  İkinci toplantıya İran ve Mısır’ın katılacağı kesinleşti. Mısır ve İran’ın yanı sıra büyük ihtimalle Irak’ın da Viyana’da olabileceği belirtildi.

Batı ülkeleri de geliyor: Mursi yönetimini askeri darbeyle deviren ve sonra cumhurbaşkanı seçilen Abdülfettah Sisi ile ilişkileri en alt seviyeye indiren Türkiye, kendisi açıdan son derece büyük önem taşıyan Suriye toplantısında Mısır’la aynı masaya oturmuş olacak. Suriye toplantısına katılacak Batılı ülkelerin de listesi genişledi. Suriye sorununda aktif rol oynamak isteyen ve bunun için önceki gün Paris’te bir toplantı düzenleyen Fransa’nın yanısıra Almanya ve İngiltere gibi ülkeler ile AB’nin de Viyana’da temsil edileceği bildirildi. Viyana’daki ilk toplantı Suriye’de geçiş sürecinin Esad’lı olup olmayacağında düğümlenmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!