Suriye değil Mısır

Güncelleme Tarihi:

Suriye değil Mısır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 01:12

Mısır’da Cumhurbaşkanı Mursi’nin temmuz ayında devrilmesinin ardından en kanlı saldırı yaşandı.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen terör eyleminde 12’si polis, 13 kişi öldü. Müslüman Kardeşler’i zan altında bırakan açıklamalar yapıldı.

BAŞKENT Kahire’nin kuzeyindeki Mansura şehrindeki Dekahliye Emniyet Müdürlüğü, önceki gece bombalı saldırıya hedef oldu. Araçlara yerleştirilen bombaların patlamasıyla gerçekleşen saldırı sonrası bölge savaş alanını andırdı. 20 km uzaklıktan hissedilen eylemde emniyet binasının ön cephesi yıkılırken, 12’si polis biri sivil 13 kişi öldü. 134 kişi ise yaralandı. Yeni hazırlanan anayasa için ocak ayında yapılacak referandum öncesi meydana gelen saldırıyı üstlenen henüz olmadı.
Kardeşler’e ‘terörist’ suçlaması: Patlamadan kısa süre sonra Bakanlar Kurulu Sözcüsü ve Başbakan Basın Danışmanı Şerif Şevki, geçici Başbakan Hazım Biblavi’nin, Müslüman Kardeşler Örgütü’nü (İhvan) “terör örgütü” olarak ilan ettiğini açıkladı. Mısır’ın resmi haber ajansı Mena’ya göre Şevki, “Biblavi bu kararı, İhvan’ın, kan akıtan ve Mısır’ın güvenliğiyle oynayan bir terör örgütü olarak kötü yüzünü ortaya koymasından sonra aldı” dedi.
Başbakan’dan geri adım: Ancak ilerleyen saatlerde Başbakan, Şevki’nin bu sözlerini düzeltti. Şevki’nin açıklamasının aksine Müslüman Kardeşler’in saldırıyı gerçekleştirdiği ifadesini kullanmayarak “Şüphesiz bu olayın arkasında olanlar, uygulayanlar ve teşvik edenler teröristlerdir, ancak İhvan’ı terör örgütü olarak tanımlamakta aceleci davranıp, değerlendirme yapmak istemiyorum” dedi. Müslüman Kardeşler de suçlamaları reddedip saldırıyı kınadı. Örgütten yapılan açıklamada “Saldırı, Mısır halkının
birlik ve beraberliğini hedef almıştır” denildi.

Mısırlı Kardeşler kuruldu

Haberin Devamı

Mısır’da Müslüman Kardeşler’den ayrılan bir grup, Mısırlı Kardeşler isimli yeni bir örgüt kurdu. Pazar günü İskenderiye’de yapılan toplantı sonrası kurulan örgütün sözcüsü Amr Amara, “Mısırlı Kardeşler, Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur’la görüştü. Müslüman Kardeşler’in eski liderliği ile bağları koparıp devlet kurumlarıyla irtibatı yeniden kurmak istiyoruz” dedi. Amara, Müslüman Kardeşler’in siyasi kanadı Özgürlük ve Adalet Partisi’nin yerini alacak yeni bir siyasi partinin de kurulacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!