Sur, ölüm kokuyor

Güncelleme Tarihi:

Sur, ölüm kokuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2006 00:23

Kana katliamında ölenlerin cesetleri Sur kentine getirildiğinde trajik sahneler yaşandı. Ölüm kokusu gazetecilerin yüzüne çarpıyordu. Nil Televizyonu’ndan bir haberci, "Toplam ölü sayısı en az 2 bin" diyordu.

SINIR çatışmalarının göbeğindeki Sur şehrinde ceset kokusundan nefes alınamıyor. Ağızlarını maskelerle kapatmış iki düzine gazeteci, kentin hemen girişinde yerde üç sahipsiz cesedin başına üşüşmüşler. Sıcağın etkisiyle koku her yere sinmiş. Maskelerine sabun, parfüm süren gazeteciler bile var. Lübnan’a geldiğimden beri ne işe yaradıklarını çok merak ettiğim Ürdünlü askerler, ölülerin tabuta konmasına ve tabuttan kamyona yerleştirmelerine yardımcı oldular.

Evi bombardımanda yerle bir olan yanımızdaki Ürdünlü kameraman "Hizbullah İsrail’i püskürtecek. En son İsrail askerini 25 Mayıs 2000’de göndermişti. Şimdi gene kazanacak" diye konuşuyor. Nil Televizyonu’nun Ortadoğu uzmanı Lübnanlı Fransız muhabiri Muhammed Ballut, İsrail saldırıları sırasında ölen sivillerin sayısının iki bine yakın olduğunu iddia ederken "Hastaneler ölü sayısını 700 olarak veriyor ama enkaz altında kalan, hastaneye getirilmeden gömülen çok sivil var. Ölü sayısı rahat iki bini bulur. On kişilik aileler var. Bombalar 10’unu birden götürdü" ifadesini kullanıyor.

150 bin nüfuslu Sur şehrindeki hastane avlusunda 80 tabut vardı. Cesetlere tabut yetiştirmekte güçlük çekiyorlardı. Sadece o gün 45 ceset getirilmişti. Kana’dan getirilen 37 çocuğun cesedi içinde soğutma tesisatı bulunan bir kamyona yerleştirilmişti. Son 24 saatte hastaneye getirilen ölü sayısını 258 olarak açıklayan sivil görevli Ebu Şehidi, çocuk cesetlerinin bulunduğu soğutmalı kamyona girip kapıyı açması teklifimizi kırmadı. Kamyonun kapısı açıldığında dışarı buhar dalgaları havalandı. Buhar içinde birdenbire Ebu Şehidi, elinde bir-bir buçuk yaşlarında bir çocuk cesediyle belirdi. İnanılmaz bir görüntüydü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!