Şüpheli kamyon bulundu

Güncelleme Tarihi:

Şüpheli kamyon bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2002 01:45

ABD başkenti Washington ve yakın çevresinde 9 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi de yaralayarak dehşet ve terör yaratan hayalet keskin nişancının cinayetleri, kiralık araçla işlediği sanılıyor.

VIRGINIA'nın Dulles Havaalanı yakınlarındaki bir taşıt kiralama şirketinde bulunan ve görgü tanıklarının tariflerine uyan beyaz renkli kamyonda arama yapan polis, bir mermi kovanı bulundu. Kamyonun, keskin nişancının cinayetleri sırasında kullandığı araç olabileceği ihtimali belirdi. Beyaz renkli kamyonun cinayetlerde kullanılıp kullanılmadığı mermi kovanı üzerinde yapılacak testlerden sonra ortaya çıkacak. Nişancının .223 kalibrelik mermi kullandığı biliniyor. Polis, hayalet keskin nişancının cinayetlerde kullandığı beyaz kamyon için ‘‘Aranıyor’’ afişleri hazırlatmıştı.

ZOR YAKALANAN KATİL

Cinayetleri uzaktan işleyen ‘‘nişancı’’ tipi katilleri yakalamanın diğer katillere göre çok daha zor olduğu belirtildi. FBI'ın yaptığı araştırmaya göre, 1976 ile 2000 yılları arasında, keskin nişancıların karıştığı 500'den fazla cinayet işlendi. Bu cinayetlerin 200 kadarı, yani yüzde 40'ı aydınlatılamadı ve dosyaları kapatılarak rafa kaldırıldı. Diğer cinayetlerde çözülemeyen ve failleri yakalanamayan olayların oranı ise yüzde 25 olarak açıklandı.

Yalancı şahitlikten 6 ay yatabilir

Hayalet nişancının son cinayetiyle ilgili olarak polise yanlış bilgi verdiği saptanan görgü tanığı Matthew Dowdy, tutuklandı. Dowdy, yalan söyleyerek polisi kasıtlı olarak yanılttığı için 6 ay hapis cezasına çarptırılabilecek. Matthew Dowdy, ev ve inşaat malzemeleri satan bir alışveriş merkezinin önünde öldürülen FBI ajanı Linda Franklin'in katilini, kullandığı silahı ve kaçtığı aracı gördüğünü iddia etmişti. Dowdy'nin 500 bin dolarlık ödülü alabilmek için bu yola başvurduğu ifade edildi.

Northeastern Üniversitesi kriminologlarından James Fox, normalde yanlış ifade veren tanıkların mahkemeye verilmediğini, ancak bu olayda çok büyük zarara neden olduğu gerekçesiyle, Dowdy'nin örnek teşkil etmesi için yargı yoluna başvurulduğunu söyledi. Fox'un Dowdy'nin mahkemeye verilmesiyle ilgili diğer yorumu da şu oldu:

‘‘Başka bir açıdan bakıldığında, Dowdy'nin yargıç önüne çıkartılması için gösterilen gayret, bir bakıma polisin içine düştüğü çaresizliğin boyutunu da gözler önüne seriyor.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!