Spice Girls tişörtlü ağıt

Güncelleme Tarihi:

Spice Girls tişörtlü ağıt
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

SURİYE Devlet Başkanı Hafız Esad'ın cenazesinde başkent Şam'ın Emevi Meydanı'nı dolduran onbinlerce Suriyeli siyah ne bulursa onu giydi. Bayraklar, pankartlar ve elbiseler tepeden tırnağa siyah renkten oluştu. Ancak aralarında Spice Girls baskılı siyah tişörtler de vardı.

Acı yok, fayda var

Cenaze töreninde, siyah başörtüsü, kasket, şerit, basketbol şapkaları ve güneş gözlükleri takan Suriyelilerden bazılarının da giydiği siyah tişörtler de ilgi çekti. Çünkü birinin ardında ‘Acı yok, fayda yok’ yazısı, bir diğerinin siyah tişörtünde ise İngiliz müzik topluluğu Spice Girls'ün resminin bulunduğu görüldü. Ayrıca Calvin Klein markalı korsan tişörtler de dikkat çekti.

Gögüsler parçalandı

Yüzlerce genç ise, Aleviliğin inançları gereği kendilerini kırbaçladılar. Bazıları ise, ellerindeki bıçaklar ile gögüslerini doğradılar. Cenaze kortejinin geçtiği yollarda ambulanslar bayılanlara sürekli müdahale etti. Askerler ise su dağıttı.

Hizbullah da katıldı

İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde yaşayan Dürziler ise töreni televizyondan izlediler. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da Esad'ın naaşının bulunduğu Halkın Sarayı'na geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!