Sosyal medyanın konuştuğu kare! Küle dönen kasabada sadece o kurtuldu...

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medyanın konuştuğu kare Küle dönen kasabada sadece o kurtuldu...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2023 14:39

ABD’nin Hawaii eyaletine bağlı Maui Adası’nda çıkan orman yangınlarında küle dönenen Lahaina kasabasında kurtulan tek ev sosyal medyanın gündemine oturdu. Söz konusu kareye binlerce yorum gelirken evin sahibi mucizevi kurtuluşun sırrını açıkladı...

Haberin Devamı

ABD'nin Hawaii eyaletine bağlı turizm cenneti Maui adasındaki yangınlarda can kaybı 111'e yükseldi. Ölen 5 kişinin kimliklerinin tespit edilip ailelerine haber verildiği, arama-kurtarma çalışmalarına devam edildiği aktarıldı. Binden fazla kişinin ise hala kayıp olduğu ifade ediliyor.

DÜNYA GÜNDEMİNE OTURAN KARE

8 Ağustos'ta başlayan orman yangınları son yılların en büyük felaketlerinden biri olarak kabul edilirken, yangından en çok etkilenen ve adeta küle dönenen Lahaina kasabasından gelen bir görüntü dünya gündemine oturdu.

Sosyal medyanın konuştuğu kare Küle dönen kasabada sadece o kurtuldu...

YANGINDAN KURTULAN TEK EV

Bölgedeki hasarın boyutunu göstermek için havadan alınan görüntülerde kasabadaki evlerin hepsinin ağır hasar aldığı, ağaçların küle döndüğü görüldü. Okyanus kıyısındaki blokta ise sadece tek bir evin yangından kurtulmayı başardığı fark edildi.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADA VİRAL HALE GELDİ

Kasabanın görüntüsü yangın nedeni ile adeta siyah beyaz bir fotoğrafı andırırken kırmızı çatısı ile dikkat çeken ev sosyal medyada kısa sürede viral hale geldi.

İnsanlar söz konusu karenin gördükleri 'en üzücü fotoğraf' olduğunu belirtirken, yorumculardan biri 'Bu evin sahibi kendini hem inanılmaz şanslı hem de inanılmaz kötü hissediyordur' dedi.

Sosyal medyanın konuştuğu kare Küle dönen kasabada sadece o kurtuldu...

EVİN KURTULMA NEDENİNİ AÇIKLADI

San Francisco Chronicle gazetesi ise mucizevi bir şekilde kurtulan evin sahibinin kuzenine ulaştı.

67 yaşındaki Pattie Tamura söz konusu evin 1950'lerde şeker fabrikasında çalışan büyükbabası tarafından inşa edildiğini belirterek, "Büyükbabam evi Hawaii'deki böcekler ve ahşap çürümesi sorunu nedeni ile betondan yapmaya karar vermiş. Evin bu sayede kurtulduğuna inanıyorum" dedi.

"Duvarlar o kadar kalın ki okyanusun sesini bile duymuyoruz" diyen kadın büyük babasının öngörüsüne minnettar olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Aile evinin kurtulmasından büyük bir mutluluk duysa da evi şimdi ziyaret etmeye cesaret edemediğini vurgulayan kadın, "Kasabayı böyle görmek yıkıcı olacak" dedi.

Sosyal medyanın konuştuğu kare Küle dönen kasabada sadece o kurtuldu...

BETON EVLER KURTULDU

Adadaki evlerin ağırlıklı olarak ahşap olması yangının büyük bir faciaya dönüşmesinde en önemli etken olarak görülüyor. Uzmanlar da yangından kurtulan evlerin hepsinin betondan yapıldığına dikkat çekiyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!