Sosyal medya fenomeni Andrew Tate için karar verildi

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medya fenomeni Andrew Tate için karar verildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2023 13:46

Romanya’daki soruşturmada tecavüz, insan kaçakçılığı ve kadınlara cinsel istismar için organizasyon yapmakla suçlanan sosyal medya fenomeni Andrew Tate için mahkemeden flaş bir karar geldi.

Haberin Devamı

 

Tate kardeşler, Aralık ayında Romanya'nın başkenti Bükreş’te tutuklanmış ve Mart ayında ev hapsine alınmıştı.

İki kardeş haklarındaki suçlamaları reddediyor. Bükreş Savcılığı, Tate kardeşlerle birlikte iki kişinin daha, insan kaçakçılığı için 2021 yılında suç örgütü kurduklarını iddia ediyor.

Savcılık, bu suçun Romanya’nın yanında ABD ve İngiltere’yi de kapsadığını savunuyor.

İddianamede kurban olduklarını savunan yedi kişinin ifadeleri yer alıyor. Bu kişilerin Tate kardeşler tarafından evlilik vaadiyle kandırıldıkları öne sürülüyor.

Sosyal medya fenomeni Andrew Tate için karar verildi

Andrew Tate bu kişilerden birine tecavüz etmekle de suçlanıyor. Hakkında pek çok yüz kızartıcı suçlama bulunan Tate için Romanya'dan flaş bir karar geldi.

Haberin Devamı

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, mahkeme Andrew Tate'in ev hapsinden salıverilmesine karar verdi.

Mahkemeden yapılan yazılı açıklamada 4 Ağustos'tan 2 Ekim'e kadar 60 günlük bir süre için ev hapsi tedbirinin adli kontrol tedbiriyle değiştirdiği bilgisine yer verildi.

Andrew Tate ile kardeşi Tristan Tate, servetlerini Romanya’nın Karpatlar dağlarının eteklerinde bulunan bir köyde inşa etti.

Sosyal medya fenomeni Andrew Tate için karar verildi

Tate kardeşleri 2014 yılında İngiltere’den Romanya’ya götüren iş insanı Sebastian Vieru’nun bağlantıları sayesinde kardeşlerin buraya yerleştiği biliniyor.

Tate kardeşlerin köye taşındıktan sonra servetlerini hızla büyütmeleri Romanya’da yürütülen soruşturmanın bir ayağı.

Tate kardeşlerin servetinin büyük bir kısmının Romanya’daki kumarhane zinciri yatırımlarından ve Andrew Tate'in erkeklikle ilgili online eğitimlerinden geldiği düşünülüyor.

Tate 2017'de #MeToo hareketinin çok konuşulduğu dönemde kadınların da kendilerine yönelik cinsel saldırıların sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini söyleyerek büyük tepki toplamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!