Son dakika: Taliban'dan flaş Kabil Havalimanı açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Talibandan flaş Kabil Havalimanı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2021 16:21

Afganistan'ın çoğunluğunu ele geçiren Taliban bugün düzenlediği basın toplantısında Kabil'de ülkeden ayrılmak için bekleyen siviller hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Taliban sözcüsü Zabibullah Mücahid, 'Havalimanında bekleyenler evlerine gidebilir. Onların güvenliklerini garanti ediyoruz' dedi. Havalimanındaki tahliyeler için belirlenen 31 Ağustos tarihi ile ilgili de konuşan sözcü bu tarihin uzatılmayacağının altını çizdi. Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid'ın ardından bir açıklama da Pentagon Sözcüsü John Kirby'den geldi. Kirby, tahliyelerle ilgili olarak, "31 Ağustos sonrası için görüşme gerekirse yapılacaktır" ifadelerini kullandı

Haberin Devamı

Taliban, Afganistan'daki gelişmeler için acil toplanma kararı alan G7 zirvesi öncesi Kabil'de basın toplantısı düzenledi.

Taliban sözcüsü Zabibullah Mücahid, ülkedeki bankaların yarından itibaren açılacağını duyurdu.

Son dakika: Talibandan flaş Kabil Havalimanı açıklaması


Üniversitelerin eğitim vermeye devam edeceğini belirten sözcü, Ulusal televizyon ve radyo için de aynı durumun söz konusu olduğunun altını çizdi.

Medyanın özgürlüğünün her gün geliştiğini iddia eden Sözcü, 'Havalimanında bekleyenler evlerine gidebilir. Onların güvenliklerini garanti ediyoruz' dedi.

Sözcü ayrıca ABD'ye 'Afgan halkını ana yurtlarını terk etmeye teşvik etmeyin' çağrısında bulundu. Havalimanındaki tahliyeler için belirlenen 31 Ağustos tarihi ile ilgili de konuşan sözcü bu tarihin uzatılmayacağının altını çizdi.

Haberin Devamı

Sözcü kadınların işlerine dönebilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirten sözcü, 'Elçilik binalarının kapatılmasını veya çalışmalarını durdurmalarını istemiyoruz. Güvenliklerini garanti ediyoruz' dedi.

Ülkedeki direnişin sembol noktalarından birisi haline gelen Pençşir ile ilgili de konuşan sözcü, 'diyalogdan yanayız' mesajı verdi.

Son dakika: Talibandan flaş Kabil Havalimanı açıklaması


'Geçmişte yaşanan her şeyi unuttuk' diyen sözcü, ölüm listeleri olduğunu yalanladı.

PENTAGON: 31 AĞUSTOS SONRASI İÇİN GÖRÜŞEBİLİRİZ

Pentagon'dan Afganistan'dan tahliyelerle ilgili açıklama yapıldı. Pentagon Sözcüsü John Kirby yaptığı açıklamada, "Kabil'den çekilme için 31 Ağustos tarihinde bir değişiklik yok. Güvenli geçişi sağlamak için arabuluculuk yapmaya devam ediyoruz. son 24 saatte yüzlerce Amerikalı güvenli şekilde havalimanı kapılarına geldi. Çekilme operasyonu kapsamında hem halk hem teçhizat çekilirken aynı ilkeler geçerli olur. Burada olabildiğinde teçhizatları kurtarmak istiyoruz. Ama ortadan kaldırmamız gerekiyorsa uygun şekilde yaparız. Şu anda Kabil'den ayrılan geçici üstlere gidiyor. Bizim merkezi üslerimize. Mesele bundan ibaret aslında. 31 Ağustos sonrası için görüşme gerekirse yapılacaktır. ifadelerini kullandı. 

ABD'li Tümgeneral William Taylor ise tahliye edilenlerin direk ABD'ye gelmediğini belirterek, "Tahliye edilenleri 14 lokasyondan birine gönderiyoruz. Sıkışmayı önlemek için" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!