Son dakika.. Suudi yetkililer: Yardım çığlıkları vahşete dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Son dakika.. Suudi yetkililer: Yardım çığlıkları vahşete dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 10:04

AP haber ajansı, ismini açıklamadığı Suudi yetkililere dayandırdığı haberinde gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine dair yeni detaylara yer verdi.

Haberin Devamı

AP'ye konuşan Suudi yetkililer, Cemal Kaşıkçı cinayetini örtbas etmek için operasyon kapsamında dublör kullanıldığını kabul etti.

Adlarının açıklanmasını istemeyen iki Suudi yetkili, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da güvenli bir evde sorgulanacağı ve bu süre içerisinde kaybolmasını gizlemek için dublör kullanılacağının planlandığını söyledi.

Açıklamada, Kral Selman'ın selefi olan Kral Abdullah'ın yurt dışında yaşayan Suudi muhaliflerin ülkenin geleceğine yönelik ulusal diyalog faaliyetlerine katılmaları için Suudi Arabistan'a getirilmesi emri üzerine bir ekibin de Türkiye'ye gönderildiği belirtildi.

Suudi yetkililer, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da güvenli bir eve götürülmesi durumunda dublörün, Kaşıkçı'nın kaybolmasını gizlemek için görev alacağı ve böylece Kaşıkçı'nın kendi isteği ile kayıplara karışacağı algısının yaratılmak istendiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Fakat Kaşıkçı'nın konsolosluk binasında yardım istemek için bağırmaya başlaması sebebiyle plan vahşete dönüştü.

TRUMP: TAM BİR FİYASKO

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin üstünü örtmeye çalışmasını "tarihin en kötü örtbas girişimlerinden biri" olarak niteledi. "Kaşıkçı cinayeti ve örtbas çabaları hiç gerçekleşmemeliydi" diyen Trump cinayetin ilk günden tam bir fiyasko olduğunu söyledi ve ekledi: "Bu fikri ortaya atan kişinin başının büyük belada olduğunu düşünüyorum."

ABD'DEN SUUDİ ARABİSTAN'A YAPTIRIM

ABD yönetimi, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle Suudi Arabistanlı 21 yetkilinin vizelerini iptal ederek vize yasağı uygulayacak.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo dün düzenlediği basın toplantısında, Kaşıkçı'nın ölümüyle bağlantılı Suudi yetkililerin vizelerinin iptal edileceğini belirtmiş, yaptırım kararlarının gelen yeni bilgiler ışığında farklı alanlarda da uygulanmaya devam edileceğini duyurmuştu.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!