Son dakika: Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2023 13:04

AFP haber ajansı 86 yaşındaki Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Es-Sabah bir süredir sağlık sorunları nedeni ile kaldırıldığı hastanede tedavi görüyordu.

Haberin Devamı

 Kuveyt devlet televizyonu, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın 86 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Açıklamada, "Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın ölümünün yasını büyük bir üzüntü ve kederle tutuyoruz" denildi.

Üvey kardeşi Şeyh Sabah es-Ahmed el-Caber es-Sabah'ın 91 yaşında ABD'de hayatını kaybetmesinin ardından Eylül 2020'de yemin ederek göreve başlayan Kuveyt Emiri, Kasım ayında sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Son dakika: Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah hayatını kaybetti

Kuveyt Bakanlar Kurulu ise Veliaht Prens Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın ülkenin yeni emiri olduğunu duyurdu.

40 GÜNLÜK YAS

Haberin Devamı

Kuveyt Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Kuveyt Emiri es-Sabah’ın bugün yaşama veda ettiği duyuruldu. Kuveyt devleti, 40 günlük resmi yas ilan ederek devlet dairelerinin 19 Aralık’a kadar kapalı kalacağını açıkladı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak adına yapılan açıklamada “Başbakan Rishi Sunak, Majesteleri Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın ölümü nedeniyle Kuveyt halkına ve es-Sabah ailesine en derin taziyelerini sundu” denildi.

ÜRDÜN’DE 7 GÜNLÜK YAS

Ürdün Krallığı’ndan yapılan açıklamada Kral Abdullah’ın bugünden itibaren 7 günlük yas ilan ettiği belirtilip “Haşimi Kraliyet Divanı, bu zor günlerde Kuveyt halkının yanında yer alan Majestelerinin ve Ürdün halkının en derin taziyelerini ifade eder” denildi.

Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçiliği “Kuveyt Devleti Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Vizyoner ve müşfik liderliği hepimizin aklında ve kalbinde yer eden Merhum Emir’in mirası Kuveyt’in gelecek nesilleri için de yol gösterici olacaktır” mesajını Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak paylaştı.

BAKMADAN GEÇME!