Son dakika! Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa'ya tepki

Güncelleme Tarihi:

Son dakika Dışişleri Bakanlığından Avrupaya tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2018 13:24

Dışişleri Bakanlığı, dün Avrupa Birliği Genel İşler Konseyi'nin toplantısında alınan kararlara açıklamayla tepki gösterdi.

Haberin Devamı

AB Genel İşler Konseyi, dün Türkiye ile Gümrük Birliği’nin genişletilmesi için müzakerelere şu an için başlamama kararı almıştı. Avusturya’nın Türkiye ile üyelik müzakerelerine resmen son verilmesi talebi ise destek görmemişti. 

Bu gelişmelere karşılık Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Avrupa Birliği Genel İşler Konseyi’nin 26 Haziran’da gerçekleştirilen toplantısında alınan kararların ülkemize ilişkin bölümü hakkaniyetle bağdaşmamaktadır.

Sözkonusu kararlarda, ülkemizin adaylık statüsüne halel getirilmemekle birlikte, “AB Genişlemesi” bahsinde katılım sürecimizin devamının anlamsız bir sebep-sonuç ilişkisi içinde yeni koşullara bağlanması kabul edilemez.

Öte yandan, hem ülkemizin hem de AB’nin çıkarlarına hizmet edecek olan Gümrük Birliği güncellemesinin de şartlara bağlanmasını anlamak mümkün değildir.

Haberin Devamı

AB’nin, Türkiye’ye adil ve dürüst davranmadığı bir kez daha görülmüştür. AB’nin sözkonusu tutumuna rağmen süreçten uzaklaşanın ülkemiz olduğunu ileri sürmek iki yüzlülük ve tutarsızlıktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!