Son dakika: BM'den flaş Afrin açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: BMden flaş Afrin açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2018 19:49

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamaya göre, son birkaç günde 48 bin kişi Afrin'den ayrıldı. BM Afrin’de terör örgütü PKK’nın kolu YPG’nin en büyük bileşeni olduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG), sivillerin kent merkezinden ayrılmasını engellediğine dair haberlerin endişe verici olduğunu da duyurdu.

Haberin Devamı

Zeytin Dalı Harekatı'nın 56'ncı günü devam ederken Afrin'de TSK ve ÖSO bölgeden terör örgütü PKK/PYD'yi temizliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'in merkezine yaklaşmasıyla birlikte Birleşmiş Milletler, son bir kaç gün içerisinde 48 bin kişinin bölgeden ayrıldığını duyurdu.

BM, Afrin’de terör örgütü PKK’nın kolu YPG’nin en büyük bileşeni olduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG), sivillerin kent merkezinden ayrılmasını engellediğine dair haberlerin endişe verici olduğunu da duyurdu.

Fransız haber ajansı AFP’nin haberine göre, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, “Teröristler tarafından sivillerin Afrin kentinden ayrılmalarının engellendiği ve canlı kalkan olarak kullanılmak üzere tutulduğuna ilişkin haberlere” dair rahatsızlığını dile getirdi. Shamdasani bürolarına, sadece Kürt yönetimi veya teröristlerle teması olan sivillerin ayrılabildiğine dair haberler ulaştığına dikkat çekti. Sözcü, sivillerin karşı karşıya olduğu büyük risklerden derin kaygı duyduklarını söyleyerek, “Tüm çatışan taraflara, çatışma bölgelerinden ayrılmak isteyen sivillere bunu güvenli bir biçimde yapmalarına izin vermeleri ve kalanların da güvenliklerini sağlamaları gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SON 24 SAATTE NE OLDU?

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!