Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2023 19:58

23 Eylül’de komaya giren Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Paşayeva, Bakü’de düzenlenen törenle gözyaşları içinde defnedildi.

Haberin Devamı

Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva'dan kötü haber geldi. Paşayeva’nın ailesi tarafından yapılan açıklamada, 23 Eylül’de komaya giren Paşayeva’nın tedavi gördüğü başkent Bakü’deki Merkez Klinik Hastanesi’nde hayatını kaybettiği duyuruldu. Açıklamada, Azerbaycanlı doktorlar ve Türkiye'den gelen uzman doktorların aldığı tüm önlemlere rağmen, durumu kritik olduğu için yoğun bakıma yerleştirilen milletvekilinin hayatının kurtarılamadığı aktarıldı.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Paşayeva için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki 2. Fahri Hiyabanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Paşayeva’ın naaşı, Haydar Camii’sinde kılınan cenaze namazının ardından 2. Şehitler Hiyabanı'na getirildi. Cenaze törenine Azerbaycanlı milletvekilleri, devlet yetkilileri, Türk diplomatlar, Paşayeva’nın ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Paşayeva'nın naaşı omuzlarda taşınan dualar eşliğinde defnedilirken sevenleri gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

TÜRK DEVLETLERİNİN SESİYDİ

Ganire Paşayeva’ya Allah'tan rahmet dileyen Azerbaycan Milli Meclis Başkan Vekili, Milletvekili Adil Aliyev, “Ganire hanım sadece bir Azerbaycan vatandaşı, bir Azerbaycan hanımı değildi, o Türk devletlerinin sesiydi. Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Özbekistan onun için ortak bir Türk dünyasıydı. Avrupa’da, Amerika’da, Asya’da devletlerimizin sorunlarını her zaman dile getiren bir milletvekiliydi. Ganire hanım bugün olduğu yerlere kendi çabalarıyla ulaşmıştı. Ne yazık ki, acı kader onu bizlerden aldı. Ganire hamını kaybettik. Bu bizim için çok büyük bir kayıp” dedi.

Ganire Paşayeva gibi Türk dünyasına bağlı olan birinin kolaylıkla yetişmeyeceğini ifade eden Aliyev, “Çalışkan evlatlarımız var ancak Ganire hanım kendi sağlığını bu yolda feda etti. Allah rahmet etsin. Allah yakınlarına sabır versin. Her birimizin, bütün Türk dünyasının başı sağ olsun” diye konuştu.

Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva son yolculuğuna uğurlandı

NUMAN KURTULMUŞ'TAN TAZİYE MESAJI

Haberin Devamı

İrlanda’nın başkenti Dublin’de temaslarına devam eden TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yaşamını yitiren Milletvekili Paşayeva için Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova'ya başsağlığı diledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş “Azerbaycan'ın değerli Milletvekili Ganire Paşayeva'nın vefatını üzüntüyle öğrendim. Avrupa Parlamento Başkanları Toplantısı dolayısıyla bir arada bulunduğumuz Azerbaycan Millî Meclis Başkanı Sahiba Gafarova'ya taziye dileklerimizi ilettik. Merhum Milletvekiline Allah'tan rahmet, ailesine ve kardeş Azerbaycan'a başsağlığı diliyorum” mesajını paylaştı.

DESTİCİ'DEN, PAŞAYEVA İÇİN TAZİYE MESAJI

Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hayatını kaybeden Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva için başsağlığı mesajı yayınladı.

Haberin Devamı

Destici, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Azerbaycan’ın gül yüzlü ve Türk Milleti sevdalısı, değerli kardeşimiz kıymetli milletvekili Ganire Paşayeva Hanımefendi’nin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Cenab-ı Hak mekanını cennet, makamını âli eylesin. Ailesi, yakınları başta olmak üzere Azerbaycan halkının ve tüm Türk Dünyasının başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

PAŞAYEVA MİLLİ MECLİSİN ÖNEMLİ BİR ÜYESİYDİ

Aslen Azerbaycan’ın Tovuz şehrinden olan 48 yaşındaki Paşayeva, 7 yıl boyunca muhabirlik ve sunuculuk yaptı. Paşayev’a 6 Kasım 2005 günü yapılan genel seçimlere bağımsız aday olarak katıldı ve Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Milli Meclisi'ne girdi. Milli Meclis'teki Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu'nun üyesi olan Paşayeva, aynı zamanda Azerbaycan-Gürcistan Parlamentolar Arası Çalışma Grubu'nun başkanı ve Azerbaycan-Türkiye, Azerbaycan-Hindistan ve Azerbaycan-Japonya Parlamentolar Arası Çalışma Gruplarının üyesiydi. Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde Azerbaycan’ı temsil eden kurula da üye olan Paşayeva, Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı olarak ta görev yapıyordu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!