Son dakika... ABD'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... ABDde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2022 12:47

ABD'nin Virginia eyaletinde bir üniversite kampüsünde silahlı saldırı meydana geldi. İlk belirlemelere göre, saldırı nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti. Yerel Polis 2 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen bir kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

ABD’nin Virginia eyaletinde bulunan Virginia Üniversitesi’nin Charlottesville’de bulunan ana kampüsüne silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Saldırganın kaçtığı olayda, saldırının baş şüphelisinin okulun öğrencisi Christopher Darnell Jones olduğu ifade edildi. Polis, saldırganı yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı. Saldırganın silahlı ve tehlikeli olduğu bildirilirken, üniversitede bugün eğitime ara verildi.

ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI 

Virginia Üniversitesi öğrencisi olan 22 yaşındaki Christopher Darnell Jones'un Virginia'nın Henrico ilçesinde yerel saatle 23.00 sularında olaysız bir şekilde gözaltına alındığı belirtildi.

Virginia Üniversitesi (UVA) Polis Şefi Tim Longo, Jones'un daha önce geçtiğimiz eylül ayında silah sahibi olduğu gerekçesiyle kampüs yetkilileri tarafından soruşturulduğunu bildirerek, Jones'un kampüste taciz soruşturmasına da dahil olduğunu ancak işbirliği yapmayan tanıklar nedeniyle soruşturmanın kapatıldığını aktardı. Longo, Jones'un 3 kez ikinci derece cinayetten ve 3 kez de ağır suç işlemek için tabanca kullanmaktan gözaltına alındığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!