Somuncuoğlu, MHP'ye çattı

Güncelleme Tarihi:

Somuncuoğlu, MHPye çattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanlığı'ndan azledilen MHP Aksaray Milletvekili Sadi Somuncuoğlu, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek parti yönecitilerine çattı. Somuncuoğlu, şöyle dedi:

``Partiyi altından kalkamayacağı töhmet altına sürükleyenlere sesleniyorum... Hiç beklenmeden ve kesin bir dille işlenen suçlar reddedilmelidir. Parti tüzüğü, Anayasa ve siyasi hayatı düzenleyen hukuk kurallarının yerine, kendini koyanların demokrasi ile sorunları vardır. Demokrasi ile sorunu varsa ne olur denemez. Çünkü partiler demokrasinin kurumlarıdır. Demokrasinin işlemediği yerlerde partilerinvarlığı şeklidir.

Bugün Türk demokrasisinin ve özellikle parti içi demokrasilerin işlemeyişinin temelinde bu hususlar yatmaktadır. MHP'de son aylarda suyüzüne çıkan ve arzu edilmeyen boyutlar kazanan sürtüşmeler de bu sağlıksız yapınının bir sonucu olarak görülmelidir.

Televizyon kanallarını dolaşan parti yetkilileri ile sayın Genel Başkan yaptığı basın toplantılarında sürekli olarak şahsımı itham etmiş, milletin gözleri önünde suç işleyenleri ise himayeye yeltenmişlerdir. Bu anlayış sadece şahsıma karşı yapılan haksızlıkların sürdürülmesi olarak görülmemeli, aynı zamanda ve daha önemlisi MHP'yi kamuoyu ve hukuk önünde bir çıkmaza sürükleyecek ciddibir durum olarak kabul edilmelidir.

Sahibi Türk Milletinin milyonlarca evladı olan bu partiyi bugünlere getirmek için çok bedel ödendi. Parti, bir avuç şiddet yanlısına ve onların ortaklarına kurban edilmemelidir.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!