Sokak çocuğu top model oldu

Güncelleme Tarihi:

Sokak çocuğu top model oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

İngiliz The Independent on Sunday gazetesine göre, tek dostu köpeği Cindy olan 27 yaşındaki Tom Fleming başkentin meşhur otellerinden Savoy yakınlarında kapı girişlerinde barınıyordu. Evsizlerle ilgili bir televizyon belgeseli sırasında keşfedilen kumral karizmatik genç adama şimdi moda aleminin kapıları sonuna kadar açılıyor, Tom önümüzdeki bin yılın İngiliz erkeği gibi lanse ediliyor.

Manken Saraya Stephen'a rastlayınca (küçük resim) şansı dönen Fleming'in iki hayatı var. Gündüzleri bir hayır kurumunun işlettiği sığınma merkezinde kendisi gibi parasız, evsiz yoldaşlarıyla zaman geçiriyor. Geceleri sihirli bir değnek değmişcesine pırıltılı bir hayata kayıyor. Ünlülerle dolup taşan, şampanyanın su gibi aktığı, DJ ve modellerin eşlik etmek için yarıştığı gecelerde boy gösteriyor. Dostlarının şık kıyafetler aldığı, köpeği Cindy'ye sahte pırlantalarla süslenmiş tasma hediye edilen Tom hızla zirveye çıkıyor. ‘Simply Red’ gibi ünlülerin gittiği gece kulübü Hanover Grand'da aşina bir yüz oluyor. Dostlarının ısmarladığı şampanyanın 130 sterlin tuttuğunu, bunun hayatındaki en pahalı içki olduğunu muhabir Marie Woolf'a fısıldıyor.

Moda ustaları ‘Fleming’in sokak çocuğu imajı genç tasarımcıları fethedecek. Yakışıklı iyi aile çocukları bıktırdı. Trainspotting filmiyle yeniden moda olan Edinburg aksanına sahip Fleming rahatlıkla televizyona geçebilir' görüşünde birleşiyor.

KEŞFEDİLDİ

Bambaşka bir aleme geçince bir cep telefonuna ve modellerin, editörlerin ve yapımcıların kaydedildiği bir ajandaya kavuşan Fleming manken Stephen tarafından farkedildi. BBC'deki çarpıcı belgeselin ardından bir sığınma merkezi için gönüllü olarak çalışan alımlı manken, sıcak bir kap yemek için uğrayan Fleming'e rastgeldi ve ünlülerin fotoğrafçısı McVirn Etienne'e tanıştırıyor. Londra Müzik ve Dramatik Sanat Akademisi'nden bir uzman ‘gerçek hayat deneyimine sahip yiğit aktörlere ihtiyaç var. Herkes akademili olanların ayrıcalıklı olduğunu zannediyor ama iş öyle değil’ diyor.

Fleming'in ilk sahne deneyimi Edinburg Festivali'nde. Sonra ‘Bad’ adlı bir oyunda küçük bir rol ‘Decent Scum’ belgeseli.

Fleming'in ünü evsizlerin barındığı eski Çevre Bakanlığı binasına daha itina edilmesini sağlarken, eski sokak çocuğu yeni mankenin tek rüyası var: çok para kazanıp bir daire ... kiralamak.

Marie Woolf'un röportajı, Tom'un şu sözleriyle noktalanıyor : ‘Sokaklarda yaşayanların değersiz olduğunu düşünenleri utandırmak istiyorum !’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!