Sırada diğer kasaplar Karadziç ve Mladiç var

Güncelleme Tarihi:

Sırada diğer kasaplar Karadziç ve Mladiç var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2001 00:00


Haberin Devamı

Yugoslavya'nın eski devlet başkanı Slobodan Miloşeviç'in eski Yugoslavya'da işlenen savaş suçları için Holanda'nın Lahey kentinde kurulan BM ceza mahkemesine teslim edilmesinden sonra, Bosna Sırp Cumhuriyeti Başbakanı Mladen İvaniç mahkemeyle işbirliği görüşmeleri için bu akşam Hollanda'ya gidiyor.


Eski Yugoslavya'daki savaş suçluları için 'son güvenli cennet' olarak nitelendirilen Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin Başbakanı İvaniç ve diğer yetkililerin mahkemeyle işbirliği yapmasının zorunlu olduğunu söyleyen mahkeme yetkilileri, akşam Hollanda'ya gelecek İvaniç'in yarın öğleden sonra mahkeme başsavcısı Carla Del Ponte ile görüşeceğini söylediler.

Mahkeme sözcüsü Florence Hartmann, yaptığı açıklamada, "Bu işbirliğiyle ilgili bir toplantı. Biz onlara mahkemeyle işbirliği yapmalarının zorunlu olduğunu ve buna bir an önce başlamanın önemini hatırlatacağız" dedi.

İVANİÇ: TUTUKLYATMAYA HAZIRIM AMA YERLERİNİ BİLMİYORUM

Bosna'daki Sırp Cumhuriyeti'nin Başbakanı Mladen İvaniç, Bosnalı Sırpların savaş sırasındaki askeri vesiyasi liderleri Radovan Karaciç ve Ratko Mladiç'in tutuklanması ve Lahey'deki uluslararası mahkemeye gönderilmesi talimatını vermeye hazır olduğunu söyledi.

İvaniç, dün gece Amsterdam'ın Schipol havaalanına gelişinde yaptığı açıklamada, Karaciç ve Mladiç'in şu anda nerede olduklarını ise bilmediğini belirtti.

Hükümetinin bir süre önce Lahey'deki mahkemeyle işbirliğini öngören bir yasa tasarısını kabul ettiğini hatırlatan İvaniç, bunun, Karaciç ve Mladiç'in mahkemeye gönderilmesi için hükümetin hazır olduğunu gösterdiğini belirterek, ''Bundan başka bir alternatif yok. Bu, tutuklanmaları anlamına geliyor'' dedi.

Yakın bir gelecekte bu konuda gelişmeler beklediğini söyleyen İvaniç, ''Karaciç'in yerinde olsaydım teslim olurdum'' dedi.

Kendisine Adalet Bakanı Bilyana Mariç ile danışmanı Sinisa Corceviç'in eşlik ettiği Mladen İvaniç, bugün öğleden sonra Lahey'dekiUluslararası Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Claude Jorda ve Başsavcısı Carla Del Ponte ile görüşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!