Şinzo Abe’yi on binler uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Şinzo Abe’yi on binler uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2022 07:00

Japonya’da geçen cuma seçim konuşması yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe için dün Tokyo’da cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Dev metropolün kalbindeki Budist Zojoji Tapınağı’nda yapılan basına kapalı törene Şinzo Abe’nin eşi Akie Abe ve ailesinin yanı sıra Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve bazı milletvekilleri dahil az sayıda katılımcı kabul edildi.

VEDA TURU

Abe’nin naaşı tapınaktaki törenin ardından parlamento binası, başbakanlık ofisi ve Liberal Demokrat Parti’nin genel merkezi dahil olmak üzere Şinzo Abe’nin siyasi hayatında önemli yeri olan mekânlardan oluşan bir güzergâhı dolaştı. Cenaze arabasının güzergâhında yol kenarında toplanan binlerce kişi, sevgi gösterilerinde bulunurken cenaze töreninin düzenlendiği tapınağın dışındaki alan da çiçeklerle doldu.

SUİKASTA UĞRAMIŞTI

Şinzo Abe’nin naaşı inancı gereği yakılmak üzere Kirigaya krematoryumuna götürüldü. Şinzo Abe, geçen cuma seçim konuşması yaptığı Nara şehrinde uğradığı silahlı saldırıda ölmüştü. Katil zanlısı, cinayeti annesinin iflasından sorumlu tuttuğu bir dini gruba Abe’nin destek verdiğine inandığı için işlediğini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!