Sinirlioğlu: Ciddi endişe duyuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Sinirlioğlu: Ciddi endişe duyuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 17:34

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu Rusya'nın Suriye'deki hava harekatında sivillerin öldüğüne yönelik ortaya atılan iddialarla ilgili açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

Sinirlioğlu, "Rusya'nın Suriye'de dün düzenlediği hava operasyonlarında DAEŞ yerine muhalif noktaları hedef aldığı ve sonucunda sivillerin de hayatını kaybettiğine ilişkin bilgiler nedeniyle ciddi endişe duyuyoruz. Eğer bu raporlar gerçekse, bu çok kaygı verici bir gelişme. Bu, krizin daha da artmasına neden olur ki böyle birşey Suriye'deki kaotik ve trajik ortamda en son ihtiyacımız olan şey. Bu durum Suriye halkının sorunlarına çözüm olmayacağı gibi problemleri daha da artıracaktır" dedi.

PUTİN: BİZİM UÇAKLARIMIZ KALKMADAN ÖNCE ÖLDÜLER

Rus savaş uçaklarının Suriye’deki bombardımanlar sırasında sivilleri vurduğu haberlerine tepki gösteren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Suriye’de hayatını kaybettiği söylenen siviller bizim uçaklarımız harekata başlamadan önce ortaya çıkmıştı” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Moskova’da katıldığı sivil toplum toplantısında Suriye konusuna değinen Putin, “Sivilleri vurduğumuza dair basında çıkan birtakım haberlere gelince. Biz böyle enformasyon saldırılarına hazırlıklıyız. Üstelik dikkatinizi çekmek isterim. Siviller arasında ilk can kaybı haberleri yayılmaya başladığında bizim uçaklar Suriye’de daha havalanmamıştı. Tabi bu harekatlar süresince benzer haberlere kulağımızı tıkamamalıyız. Her seferinde gerekli inceleme ve araştırma yapılmalı” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!