Silvio’dan sevgilisine 100 milyon Euro miras

Güncelleme Tarihi:

Silvio’dan sevgilisine 100 milyon Euro miras
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2023 07:00

Geçen ay ölen eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin mirası açıklandı. Milyarder Berlusconi’nin kendisinden 53 yaş küçük sevgilisine 100 milyon Euro bıraktığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kronik lösemi teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede 12 Haziran’da 86 yaşında hayatını kaybeden eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin vasiyeti ölümünden üç hafta sonra açıklandı. Eski başbakan, kendisinden 53 yaş küçük olan 33 yaşındaki sevgilisi Marta Fascina’ya 100 milyon Euro bıraktı. Berlusconi, mirasından küçük kardeşi Paolo Berlusconi’ye de 100 milyon Euro, mafya ile bağlantılı arkadaşı Marcello Dell’Utri’ye 30 milyon Euro ayırdı. Berlusconi, vasiyetinde Fascina, Paolo ve Dell’Utri’ye bıraktığı mirasların, aralarındaki sevginin karşılığı olduğunu belirtti.

ŞİRKETLER ÇOCUKLARINA

Fininvest’in yüzde 53’lük hissesi, Berlusconi’nin ilk eşi Carla Elvira Dall’Oglio’dan olan çocukları Marina (56) ve Pier Silvio’ya (54) eşit olarak, holdingin geri kalan hisseleri ise ikinci eşi Veronica Lario’dan olan üç çocuğu; Barbara (38), Eleonora (37) ve Luigi (34) arasında paylaştırıldı. Berlusconi’nin 2006 yılında hazırladığı vasiyetnamenin sonuna, “Teşekkürler, hepinizi çok seviyorum, babanız” yazdığı aktarıldı.

Haberin Devamı

İKİ BÜYÜKLERE AYRICALIK

Marina Berlusconi, 2005 yılından beri Fininvest’in yönetim kuruluna liderlik ediyordu ve kardeşi Pier Berlusconi de yönetim kurulu üyesiydi ve medya grubu Mediaset’in yöneticiliğini yapıyordu. Milyarderin ikinci eşinden olan çocukları ise şirketlerde daha az rol alıyordu.

TOPLAM SERVETİ 6.5 MİLYAR EURO

Silvio Berlusconi’nin toplam serveti ise 6.5 milyar Euro olarak hesaplanmıştı. Berlusconi’nin çocukları daha önce yaptıkları açıklamada, babalarının da arzusu üzerine hiçbir hissedarın holdingin kontrolüne tek başına sahip olmayacağını belirtmişti. Berlusconi’nin 2006 yılında hazırladığı vasiyetine, 2022 yılında hastaneye kaldırılınca ek yaparak, “eşim” diye seslendiği sevgilisi Marta’ya 100 milyon Euro, kardeşi Paolo’ya 100 milyon Euro ve yakın dostu Marcello’ya 30 milyon Euro verilmesini istediği öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!