Şili 2 dakika sallandı

Güncelleme Tarihi:

Şili 2 dakika sallandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 01:37

Deprem, Şili sahillerinde iki metrelik tsunami dalgalarına neden oldu ancak bu yüzden can kaybı yaşanmadı. Endonezya, depremin ardından oluşan küçük tsunami dalgalarının bu sabah kıyılarına ulaşabileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

ŞİLİ’nin kuzey sahili açıklarında meydana gelen ve yaklaşık 2 dakika süren 8.2 büyüklüğündeki depremde altı kişi hayatını kaybetti. Bölge ülkelerinde kısa süreli tsunami alarmı verilmesine neden olan deprem, korkulan büyüklükte dalgalar oluşturmazken, can kaybının da görece az sayıda kalması teselli oldu. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin liman şehri Iquique’nin 95 kilometre kuzeybatısında, deniz tabanının 20 kilometre altında meydana geldiğini duyurdu. Salı akşamı yerel saatle 20.46’da (TSİ dün 02.46) gerçekleşen depremdeki can kayıplarının kalp krizi ya da ezilmeden kaynaklandığı açıklandı.

6.2’LİK ARTÇI

3 kişinin ağır yaralandığı depremin neden olduğu heyelanlar yüzünden yollar kapanırken, çok sayıda yangın çıktı, en şiddetlisi 6.2 büyüklüğünde çok sayıda artçı şok yaşandı. Binlerce kişinin elektriksiz kaldığı, yüz binlerce Şilili’nin de geceyi sokakta geçirmek zorunda kaldığı ülkenin kuzey kesimlerindeki sahil kasabaları büyük ölçüde boşaltıldı. Yaşanan hengame sırasında Iquique’de bir cezaevinden kaçan 300 kadın mahkûmun 25’i yakalandı.

Haberin Devamı

Şili 2 dakika sallandı


Üzerinde bulunduğu fay hattı nedeniyle şiddetli sarsıntılara alışkın olan Şili, 1960’ta binlerce can alan 9.5’lik depremin ardından altyapı ve bina güçlendirme çalışmalarına ağırlık vermişti. Nitekim Gölcük depreminden 100 kat daha şiddetli olan, 2010’daki 8.8’lik sarsıntıda da sadece 500 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!