Silahlara inceleme

Güncelleme Tarihi:

Silahlara inceleme
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2011 00:00

İsrail önceki gün Gazze’ye silah taşıdığı gerekçesiyle el koyduğu ve Aşdod limanına çektiği “Victoria” isimli yük gemisini detaylı bir şekilde araştırıyor.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'A İNDİRİLEN İRAN UÇAĞI / FOTO GALERİ

İŞTE İSRAİL'İN EL KOYDUĞU SİLAH YÜKLÜ GEMİ / FOTO GALERİ

İSRAİL ASKERLERİ GEMİYE BÖYLE ÇIKMIŞTI / WEB TV

Önceki gün silahların İran yapımı olduğunu belirten İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da dün gemide incelemede bulundu. Dün yapılan ön açıklamada ele geçirilen silah ve mühimmatlardan bir kısmı açıklandı. Buna göre gemide bulunanlar arasında 230 adet 120 milimetrelik havan mermisi, 2 bin 270 adet 60 milimetrelik havan mermisi, 6 adet C-704 anti gemi füzesi, İngiltere’de imal edilen 2 radar sistemi, 2 adet füze atar, Radar sistemlerinde kullanılan 2 hidrolik vinç, 66 bin 970 adet 7.72 milimetrelik Kalaşnikof mermisi var. Bu silahların bir kısmının Gazze’ye yönelik deniz ablukasını tehdit etmeye yönelik olduğu belirtiliyor.
‘Türkiye biliyordu’ iddiası
İsrail’in Maariv gazetesi, Liberya bandıralı gemiyle ilgili olarak, “İsrail’in Türkiye’den geminin Mersin’e geldiği sırada hareketine izin verilmemesini istediğini, ancak Türkiye’nin bu talebi reddettiğini” iddia etti. Haberde ayrıca, “bazı Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin, İsrail Ordu Sözcülüğü’nün ‘Türkiye’nin olayla hiçbir ilgisi bulunmadığı’ açıklamasını hayretle karşıladıkları, Ankara’nın, geminin İran’dan Hamas’a silah götürdüğünün farkında olduğunu iddia ettikleri” kaydedildi. Gazete, “bir Alman şirketine ait olan ancak Fransız bir firma tarafından işletilen geminin mürettebatının Türkiye’de değiştirildiği” iddiasına da yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!