Silahlanmayı savundu silahın kurbanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Silahlanmayı savundu silahın kurbanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 00:00

ABD’de cumartesi günü silahlı saldırıda ağır yaralanan kadın milletvekili Gabrielle Giffords, partisinin karşı çıkmasına rağmen bireysel silahlanmayı savunan “Mavi Köpek” Grubu’nun önde gelen üyesiydi.

Haberin Devamı

 

SİLAHLI SALDIRI SONRASI KURTARMA ÇALIŞMALARI/Foto Galeri

GABRIELLE GIFFORDS YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR/Foto Galeri

Şiddet olayları yüksek olduğu için “Mezar taşı” diye anılan Arizona eyaleti milletvekili olan Giffords, internet sitesine silahla çekilmiş bir de fotoğrafını koymuştu.

ABD’nin Arizona eyaletinde 22 yaşındaki Jared L. Loughner adlı gencin hafta sonunda yarı otomatik bir silahla başından vurduğu Demokrat Partili milletvekili Gabrielle Giffords, partisinin karşı çıkmasına rağmen, bireysel silahlanmayı savunan ‘Mavi Köpek’ demokrat grubunun önde gelen üyesiydi. Savunduğu silahlanmanın kurbanı olan Giffords hastanede ölüm kalım savaşı veriyor.
Glock tartışması
Tucson kentinde bir alışveriş merkezi önünde taraftarıyla rutin toplantısı sırasında saldırıya uğrayan Giffords, ülkede silahlanmayla ilgili yeni bir tartışma başlattı. Arizona silah tutkunu eyaletler arasında ön sıralarda yer alıyor, yarı otamatik saldırı silahlarının kolaylıkla alınabildiği ve şiddet olaylarının yüksekliği nedeniyle de ‘mezartaşı eyaleti’ diye anılıyor. New York Times Gazetesi’nde yayınlanan bir makalede yarı otomatik suikast silahı Glock temin edilmesini men eden yasanın 2004 yılında süresini doldurduğu ancak Kongre’nin bunu yenileyecek cesareti bulamadığı belirtildi. Gazeteye göre, saldırganın elinde yarı otomatik silah yerine başka bir basit silah olsa, can kaybı bu kadar yüksek olmayacaktı.
İdamla yargılanacak
Savcılık, Loughner için 5 ayrı suçlamada bulundu. Savcılık, suikast girişimi, cinayet ve cinayete teşebbüs gibi suçlamaların yanısıra ‘terör saldırısı’ ithamına da hazırlanıyor. Saldırıda 6 kişi ölmüş, 14 kişi yaralanmıştı. Lougher suçlu bulunması halinde ölüm cezası alacak. ABD Adalet Bakanlığı, ünlü teröristlerin avukatlığını yapan Judy Clarke’ı savunma avukatlığına atadı. Elleri kelepçeli olarak dün ilk kez mahkemeye çıkarılan Loughner, bir

/images/100/0x0/55eb6c6cf018fbb8f8c02722
savunma yapmadı ancak sorulan sorulara cevap verdi ve kendisine yöneltilen suçlamaları bildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Amerikalı vekilin kafatasının yarısı alındı

Haberin Devamı

Tucson Üniversite Tıp Merkezi’nde tedavisi devam eden milletvekili Giffords’un durumu ciddiyetini koruyor. Başcerrah Dr. Michael Lemole, silahtan çıkan kurşunun vekilin  ensesinin üzerinden girdiğini ve önden çıktığını açıkladı. Beynin sol lobundan geçen kurşun, hayati merkezlerden teğet geçti. Doktorlar, yaralı beynin şişmeye başlaması üzerine basıncı engellemek için vekilin kafatasının yarısını çıkardı.

Suikastçısına teşekkür mektubu

Loughner’in katliam yaptığı yerden 5 kilometre ötedeki evinde yapılan aramada, milletvekili Gabrielle Giffords’u öldürmeyi çok önceden planladığı ortaya çıktı. Kasada “Önceden planladım”, “Benim suikastim”, “Giffords” el yazılı notlar bulundu. Kasada, Giffords’un bir etkinliğine katılan Loughner’e hitaben teşekkür mektubu da yer aldı.

Haberin Devamı

Balayını Türkiye’de geçirecekti

/images/100/0x0/55eb6c6cf018fbb8f8c02724

Suikast girişiminde ölen Gabe Zimmerman, Giffords’un ekibinde çalışıyordu. Bir hemşireyle nişanlı olan Zimmerman kısa sürede evlenmeyi ve ardından da Türkiye ve Yunanistan’ı kapsayan balayına çıkma planları yapıyordu. 30 yaşındaki Zimmerman, Bizans sanatı ve tarihiyle yakından ilgiydi.

Ak saçlı kahraman

61 yaşındaki Patricia Maisch adlı kadın, Arizona Demokrat milletvekili Gabrielle Giffords’u ağır yaralayan saldırganın yedek şarjörünü almayı başararak günün kahramanı oldu. Kocasıyla beraber Giffords ile fotoğraf çektirmek için sırada bekleyen Maisch, kurşun sesleriyle kendini yere attı. Kurşunu biten saldırganın yedek şarjörünü almayı başaran kadın, katliamda can kaybının artmasını engelledi. Kalabalık içindeki 2 kişi, Jared L. Loughner’in üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi. Maisch, “İlgiden biraz utandım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!