Şifa’dan sonra hedef Endonezya Hastanesi mi

Güncelleme Tarihi:

Şifa’dan sonra hedef Endonezya Hastanesi mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2023 07:00

Gazze’deki en büyük tıbbi tesis El Şifa’nın ardından İsrail tankları, kuzeydeki Endonezya Hastanesi’nin etrafını kuşattı.

Haberin Devamı

Hastane yönetimi, İsrail’in topçu atışlarında hastanede bulunan en az 12 kişinin öldüğünü bildirdi. Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el Kudra, saldırılarda aralarında iki doktorun da bulunduğu onlarca kişinin yaralandığını açıkladı. El Kudra, İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi’nde yaptıklarının Endonezya Hastanesi’nde tekrarlamasından korktuklarını söyledi. Katar merkezli El Cezire televizyonuna konuşan sağlık ekibi, hastanenin önceden uyarı yapılmaksızın önceki gece boyunca hedef alındığını belirtti. Hastanede tahmini 150 yaralı hasta ve 100’e yakın sağlık çalışanının yanı sıra yerlerinden edilen binlerce Filistinli bulunuyor.

Şifa’dan sonra hedef Endonezya Hastanesi mi

İsrail, Şifa Hastanesi yakınlarında 55 metre uzunluğunda bir Hamas tüneli tespit ettiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

İSRAİL: EL ŞİFA’NIN ALTINDA TÜNEL BULDUK

İsrail ordusu, Hamas’ın ‘kilometrelerce uzunluktaki yeraltı tünellerinin buluşma noktası’ olduğu iddiasıyla ele geçirdiği Gazze’deki El Şifa Hastanesi yerleşkesindeki tünellere dair “ilk kanıt” olarak nitelendirdiği bir videoyu paylaştı. Ordunun yayınladığı görüntülerde yer alan tünelin, hastanede yerleşkesi içerisinde yerin yaklaşık 10 metre altında ve 55 m uzunluğunda olduğu, içeriye bir merdivenle inildiği, sonunda patlamaya dayanıklı bir kapı yer aldığı belirtildi. Ayrıca 7 Ekim saldırısında Hamas tarafından rehin alınan biri Taylandlı, biri Nepalli iki kişinin El Şifa’ya getirildiğini gösterdiği iddia edilen bir video da paylaşıldı. Hamas siyasi bürosu ise yaralı rehinelerin hastaneye getirilmesini gösteren videoyla esirlere gereken tıbbi hizmetin sunulduğunun kanıtlandığını belirtti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!