Şi Cinping'den Urumçi saldırganları için ağır ceza talebi

Güncelleme Tarihi:

Şi Cinpingden Urumçi saldırganları için ağır ceza talebi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2014 01:52

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Şincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'deki Güney Tren İstasyonu'nda dün akşam saatlerinde üç kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamaya ilişkin sorumluların "en ciddi şekilde cezalandırılması" talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Şinhua ajansının haberine göre, Devlet Başkanı Şi, "Bölgedeki şiddet unsurları ile mücadelenin karmaşıklık ve keskinlik derecesini derin bir şekilde algıladığını" vurguladı. Şi, sorumluların "en ciddi bir şekilde cezalandırılması" çağrısında bulunarak, "Şiddet yanlıları ile mücadelede etkili ve kararlı önlemler alınması gerektiğini" belirtti.

Şincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'deki Güney Tren İstasyonu'nda, dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada üç kişi ölmüş, dördü ağır olmak üzere 79 kişi yaralanmıştı. Saldırganların istasyondaki kalabalığa bıçaklarla da saldırdığı ifade edilmiş ancak bu kişilerin kimliği ve olayın diğer ayrıntılarına değinilmemişti.

Çin basını bugün, ölenlerden ikisinin, üzerlerindeki bombaları patlatan saldırganlar olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Olaya ilişkin soruşturma sürerken, saldırının, Devlet Başkanı Şi Cinping'in Şincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yaptığı dört günlük ziyaretin tamamlanmasının hemen ardından düzenlenmiş olması dikkati çekti.

Şi Cinpingden Urumçi saldırganları için ağır ceza talebi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!