Åžeytan taÅŸlamada izdiham: 345 ölü

Güncelleme Tarihi:

Şeytan taşlamada izdiham: 345 ölü
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 14:27

Kurban Bayramı'nın üçüncü günü, Mina'da şeytan taşlama alanında meydana gelen izdihamda 345 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Haberin Devamı

İlk belirlemelere göre ölenler arasında 2 Türk, yaralılar arasında da 3 Türk hacı bulunuyor.
  Â
Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Hamid Bin Abdullah El Mane, izdihamda 345 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan, 289 hacının da yaralandığını söyledi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre izdiham, Mina'daki şeytan taşlama alanının üst kat girişinde yerel saatle 13.45 civarında meydana geldi.
  Â
Şeytan taşlama alanında bir milyona yakın hacı, özellikle ikinci katın giriş bölgesinde toplandı. Aşırı sıcakla birlikte uzun süre taşlama için bekleyen hacılar, güvenlik nedeniyle askerlerin yanında beklemeye başlayınca, arkadan gelenlerin sıkıştırmasıyla karşı karşıya kaldı ve izdiham yaşandı.
  Â
CESETLER

Derhal müdahale eden Suudi yetkililer, askerleri alana sokarak, ezilen insanları belli noktalarda toplamaya başladı. İki noktada toplanan hacılar, daha sonra gelen bir kamyonun içindeki beyaz kefenlere sarıldı ve yere yatırıldı. Ardından alana gelen kamyona cesetler tek tek yüklendi.
  Â
Ölen hacıların cesetlerinin Mina'da bulunan Muaysem Hastanesi'ne, yaralıların Nur Hastanesi ile diğer hastanelere götürüldüğü bildirildi.
  Â
Diyanet İşleri Başkan Yardımcı Fikret Karaman, ilk belirlemelere göre 3 yaralı Türk hacının bulunduğunu söyledi. Karaman, Diyanet yetkililerinin ölenlerin ve yaralıların götürüldüğü hastanelere  yönlendirildiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!