‘Seyirci bu filmde kendisini bulacak’

Güncelleme Tarihi:

‘Seyirci bu filmde kendisini bulacak’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 15:01

Türk yapımcı Tac Romey’in Alman komedi dizisi Der Lack ist ab (Cila Düştü) filminin dördüncü bölümü Amazon Prime Video’da vizyona giriyor. Film 200 ülkede yayımlanacak.

Haberin Devamı

ALMANCA ‘Alle Lieben Jimmy’ (Herkes Jimmy’yi Seviyor) televizyon dizisiyle tanındı. Filmin senaristi Tac Romey, sadece bu başarısıyla kalmadı. ‘Kebab Extrascharf’ (Acılı Kebap) gibi yeni TV dizileriyle de adından söz ettirdi. Münih Film Yüksek Okulu’nda dersler veren Tac Romey yeni ve yaratıcı bir fikirle seyirci karşısına çıktı. 40 yaşından itibaren insanların günlük yaşamda karşılaştığı ve üstesinden gelmeye çalıştığı sorunları epizodlar halinde anlatan ‘Der Lack ist ab’ (Cila Düştü) komedi dizisinin senaryosu ve yapımcılığını üstlendi. Dizinin dördüncü bölümünü Amazon Prime Video internette 200 ülkede yayına koyacak. Berlin’de Astor sinemasında galası yapılan dizi 19 Aralık’ta vizyona girecek.

‘Seyirci bu filmde kendisini bulacak’

Haberin Devamı

‘HAY ALLAH SAÇIMA AK DÜŞTÜ’
Dizide 40 yaşından itibaren insanların, “Hay Allah saçıma ak düştü, boyasam mı acaba? Artık erkekler ya da kadınlar bana bakmıyor. Nasıl dikkat çekerim acaba?” gibi kişisel sorunların yanında aile, çocuk ve kuşak çatışması gibi günlük sorunları da esprili bir dile anlatılıyor.
Filmde Hanna ve Tom 40 yıldır evliler. Çocukları var. Aşkları artık taze değil. Sadece evliliklerine renk katmaya çalışmakla kalmıyorlar, aynı zamanda çocuklarının okul sorunları ve yaşam tarzlarıyla da çatışma yaşıyorlar.

‘Seyirci bu filmde kendisini bulacak’

‘BEN YALNIZ DEĞİLMİŞİM’
Filmin başrollerini Almanya film dünyasının yıldız oyuncuları Bettina Zimmermann ile Kai Wiesinger oynuyor. Bettina Zimmermann, Hürriyet Gazetesi’ne diziyle ilgili şöyle dedi:
“Seyirci filmden, ‘Ben yalnız değilmişim. Benim gibi aynı sorunları yaşayan başka çok insan varmış’ duygusuyla çıkıyor. İnsan kendini genç hissetse bile, birden okuma gözlüğüne ihtiyaç duyduğunu görüyor veya doktor kontrolleri başlıyor. Anne baba yaşlanıyor, bakım istiyor. Film bunun gibi birçok konuyu işliyor, insanların günlük hayatta karşılaşacağı. Çocuklar evden gidince, birden yalnız kaldığını hissediyor. Ama şunu size garanti edebilirim, seyirci filmden rahatlamış olarak, iyi duygularla çıkıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!