"Sevgili Ahmedinejat"

Güncelleme Tarihi:

Sevgili Ahmedinejat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2009 00:10

Obama yönetiminin İran'a, ilişkileri yumuşatmaya yönelik bir mektup göndereceğini iddia etti. İddia ABD'de bazı çevreleri rahatsız etti. Eleştirnler "ABD Başkanı böyle bir mektup yazacaksa bir de 'Sevgili Ahmedinejat' diye giriş yazmalı" dedi.

Haberin Devamı

İngiltere'de yayımlanan The Guardian gazetesi, ABD'deki Barack Obama yönetiminin İran'a, ilişkileri yumuşatmaya yönelik bir mektup göndereceğini iddia etti.

Obama ekibinin hazırlayacağı mektubun “sembolik bir jest” niteliği taşıdığını kaydeden gazete, mektupta ABD'nin İran'daki rejimi devirmek gibi bir niyeti olmadığının belirtileceğini, asıl amacın yüz yüze görüşmelere imkan sağlamak olduğunu belirtti.

The Guardian, Obama'nın mektubunun, George Bush yönetiminin İran'a yönelik düşmanca tutumun yumuşatılmasını amaçlayan bir jest olarak algılanması gerektiğine dair görüşlere yer verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin mektupla ilgili en az üç taslak hazırladıklarını yazan gazete, ABD yönetiminin İran'da rejim değişikliği değil, rejimin yaklaşımında değişiklik peşinde olduğunu savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!