Seks ve siyaset

Güncelleme Tarihi:

Seks ve siyaset
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2010 11:43

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın uğradığı “komplo”, aklıma 2006’da Fransa’da yayımlanan “Sexus Politicus” adlı kitabı getirdi.

Haberin Devamı

Kitap, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan ve milletvekilleri dahil bütün siyasetçilerin seks kaçamaklarını ortaya koyuyordu.
Aslında Fransa’da siyasetçilerin, ya da ünlülerin “seks kaçamakları” bilinir ama yazılmaz, konuşulmaz. François Mitterrand’ın “gayri meşru” bir kızı olduğu bilinirdi.  Ama Mitterrand ölümünden bir kaç yıl önce kızını da yanına alıp, resmi bir ziyaret yaptığı Mısır’a götürünce konuşulmaya başlandı. Mitterrand artık kızını gizlemek istemeyince, konu dillendi.   

Metres tutmak adet

Ama 2006 yılında Le Point dergisi yazarı Christophe Deloire ile Le Parisien gazetesi yazarı Christophe Dubois’nın yayımladığı "Sexus Politicus" adlı kitap çok konuşulmuştu.  Kitap, Fransa’da medya ile politikacılar arasında yazılı olmayan kuralı yıkarak, siyasilerin gizlenen ve görmezden gelinen yasak aşkları, kaçamakları ve seks yaşamlarını bir bir ortaya çıkarmıştı. İki yazar, cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil siyasilerin, güçlerini kullanarak istedikleri kadınlara hangi yollarla ve nasıl sahip olduklarını yazdı. Kitapta çarpıcı cümle şuydu: “Fransız siyaset dünyasında metres tutmak, gizli aşk yaşamak, eş aldatmak neredeyse bir adet. Hatta devrimi temsil eden "Marianne" bile, Brigitte Bardot ve Laetitia Casta gibi seks sembolü kadınlar arasından seçiliyor”...

Haberin Devamı

Chirac uçakta sevişmişti

Kitaba göre kadınlara müthiş zaafı olan Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, kadından başka birşey düşünmüyor. Gerçek bir Casanova, gizli ve tehlikeli aşk ilişkilerine girmekten çekinmiyor. 1974’te Başbakan olduğunda, Le Figaro’dan gazeteci bir kızla yaşadığı büyük aşk yüzünden eşinden ayrılmaya kalktı. Chirac, 1976’da eşi Bernadette ile Hindistan’a giderken sevgilisi de uçağa bindi. Bernadette, arka bölümde Başbakan için ayrılan bölümde otururken, Chirac, öndeki özel bölümde sevgilisiyle birlikte oldu.
Kaçamaklar Elysees Sarayı’nda da devam etti. Chirac, metreslerini devlet bütçesinden seyahatlere götürdü. Claudia Cardinale’le de aşk yaşadı

Mitterrand 3-4 kadını idare ederdi

Eski Cumhurbaşkanı François Mitterrand’a çok yakın olan ve halen Fransız TV’sinde program yapan Michel Cotta, şöyle anlatıyor: "Mitterrand, her toplantı, kongre ya da siyasi bir buluşma sonrası mutlaka güzel bir kızla giderdi. Elysees Sarayı’ndaki ilk dönemlerinde, aynı gün bazen 3 hatta 4 kadına birlikte olacağı yerlerin adreslerini verir ve onlara ’Gidin ve telefonumu bekleyin’ der, bazılarını saatlerce telefon başında bekletirdi.

Haberin Devamı

Giscard sütçü arabasına çarptı

1974’te l’Express dergisi yazı işleri, dönemin Cumhurbaşkanı Valery Giscard d’Estaing’in Elysee Sarayı’nda fotoğraflarını çekmeye giden genç ve güzel fotoğrafçı kızın filmini kontrol ederken, genç kızın da Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmuş bir fotoğrafını görünce çok şaşırdı. Bu fotoğrafı kim çekmişti? Fotoğrafçı kızla Cumhurbaşkanının aşk ilişkisi, bir gün sabahın erken saatlerinde Giscard d’Estaing’in kullandığı aracın bir sütçünün kamyonuna çarpmasıyla su yüzüne çıkınca ortalık karıştı. Giscard’ın gazeteci kızla o saatte koruma olmadan birlikte olduğu ayyuka çıktı. Ancak hemen istihbarat servisi el koyarak olayı kapattı.
Şimdi ki Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin aşkları ise hala güncelliğini koruyor.
Siyasetçiler, “iktidar” sahibi olmalarından dolayı her zaman genç kızların, kadınların ilgisini çekmişlerdir. Eeee bir de “erkeklik zaafı” ortaya çıkınca, siyaset ve seks hep içiçe olmuştur. Bize ise hep onu konuşmak kalmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!